keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Illan rusko on aamun pasko

Maanantai-iltana oli näin kaunis auringonlasku ja tyyni ilma, mutta tiistaina olikin puolestaan syksyn kovin myrsky. Puita kaatui ja meri möyrysi. Kävimme tietysti merenrannassa, mutta kameraa en ottanut mukaan kastumaan. Tänäänkin kastuin, kun tulin töistä kotiin. Onneksi viikonlopuksi on luvattu kaunista ilmaa, pihakalusteet ovat vielä laittamatta talvisäilöön. 


Pateniemestä löytyy näin idyllistä kylänraittia. Koiran kanssa ulkoillessa eksyy aina välillä uusiin maisemiin, vaikka ollaan lähellä kotia.

maanantai 26. syyskuuta 2011

Svenskspråkigt hem

Kun tultiin kesälomareissulta kotiin, talo oli käännetty ruotsin kielelle. Seinät, huonekalut - kaikki mahdollinen. Koirassa ei sentään ollut en hund -lappua. Viime viikolla kuopuksella oli ruotsin kielen yo-kirjoitus ja poistin viikonloppuna käännökset. Erään aikakauden loppu. Ei kuulemma ikinä enää ruotsia koulussa, ei ikinä enää... (huom. keskimmäinen on käynyt ruotsinkielisen lukion ja itse pidän kovasti ruotsinkielestä, luen esim. paljon pohjoismaisia dekkareita ruotsiksi).



lauantai 24. syyskuuta 2011

Syyshommia

Tänään ei sitten satanutkaan vettä. Ostin kauppareissulla pari callunaa ja heitin ränsistyneet samettikukat pois. Kesäkalusteiden pehmusteet on pakattu odottamaan ensi kevättä ja kynttilälyhdytkin hain (uudesta) varastosta sillä seurauksella, että rikoin yhdestä lyhdystä lasin. 


keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Hilloa jokaiseen makuun

Saisiko olla amerikkalaisia pannukakkuja ja kotitekoista hilloa? Tarjolla olisi raparperi-, omena- ja mansikkahilloa. Karviaismarjahillo on valitettavasti jo loppu. 
Niin, ja puolukkahillo ei maistu kenellekään pannukakkujen kanssa. 


Töissä jo ihmettelivät, että miten me saadaan kaikki tekemäni hillot syödyksi? Ihan helposti: lättyjen, pannukakkujen, puurojen yms. kanssa. Ja voihan sitä tehdä vaikka kääretorttuakin.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sunnuntai on marjapäivä

Aamulla oli auton ikkunat jäässä ensimmäistä kertaa tälle syksylle, mutta kylmästä ilmasta huolimatta lähdettiin puoli yhdeksän aikaan marjastamaan. Auringon noustua vähän korkeammalle ilmakin lämpeni +12 asteeseen.

Ensin poimittiin puolukoita...

 ... ja sitten mentiin suolle poimimaan karpaloita. Ja tietenkin meillä oli mäyräkoira mukana.

Tänä vuonna on aivan valtavan hyvä karpalosato. Karpaloita sai poimia ihan kaksin käsin!

lauantai 17. syyskuuta 2011

Jotain uutta

Aurinkoinen aamu houkutteli pyöräilemään ja teinkin 20 kilometrin pyörälenkin naapurikunnan puolelle. 
Tuliaisiksi ostin kolme värjättyä callunaa ikkunalaudalle.




sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Syksy tekee tuloaan väistämättä


Kirkkaana syysaamuna, 
kun vain kuura enää pitää lehtiä puissa, 
haluan irrota - 
auringon napsaisemana.

-Risto Rasa-

lauantai 10. syyskuuta 2011

Varasto


Pihavarasto on valmistumassa. Naapurista saatiin vanhoja ikkunalaseja, joista leikattiin ikkunat. Itse asiassa kyseessä ei ole uuden varaston rakentaminen vaan vanhan peruskorjaaminen. Vanhasta varastosta jäi betonilattia, tosin siihenkin valettiin korotukset reunoihin. 

 Mun työhanskat. Näillä on tehty maalaustöitä. 

Takaseinän hyllyt eivät ole Sovellaa eikä Elfaa, vaan nimetöntä ja edullisempaa kiskoa. Oikealle jää puuliiteri, jonka väliseinät rakennettiin vanerista. 

Näillä puilla ei pärjätä kovin kauaa... Meillä on puukiuas ja leivinuuni, joten liiteri tulee olemaan aika täysi ennen talvea.

torstai 8. syyskuuta 2011

Työmatka

Työmatkani on 12 km yhteen suuntaan ja pyöräilen töihin huhtikuusta loka-marraskuun vaihteeseen asti. Oulu on työmatkapyöräilijän unelmakaupunki ja vaikka työpaikkani sijaitsee keskellä kaupunkia, pystyn ajamaan pyörätietä pitkin perille asti. 
 
Pyöräilen siis joka päivä, satoi tai paistoi. Reittikin pysyy suurin piirtein samana joka päivä, eikä maisemissa ole valittamista.


 Meri...

ja Meritullin asuntoalue.

Pikisaaren kautta Kuusisaareen ja sieltä kohti pohjoista. 

Vaarallisiin risteyksiin on rakennettu alikulkukäytävät. Kyllä täällä kelpaa pyöräillä.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Punaposkisia omenoita

Tänä vuonna omenasato on runsas (sitä se keväinen omenankukkaloisto enteilikin) ja ensi viikonloppuna talkoillaan omenahilloa. Ja vielä on tekemättä Apple pie ja Apfelstrudel...


sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Mökkisunnuntai

Eilinen harmaus oli tiessään ja aurinkoinen päivä alkoi aamuseitsemältä verkkojen nostamisella. Saatiin kaksi isoa kuhaa ja muutama lahna. Kuhat ihmisille, lahnat lokeille. 



Sienisaalis oli runsas. Kotona riitti puhdistettavaa, keitettävää ja pakastettavaa. 



Rentouttavan viikonlopun jälkeen ajatukset kohti uutta työviikkoa.

lauantai 3. syyskuuta 2011

Syksyinen viikonloppu mökillä

Lähdettiin parin päivän mökkireissulle. 
Sää on harmaa ja syksyinen, mutta lämmin. 
Ollaan poimittu puolukoita ja sieniä. Karvarouskuja on löytynyt valtavasti, vähän kanttarelleja ja yksi madoton herkkutatti. Tatit ovat näköjään maistuneet madoille erittäin hyvin...
Verkotkin on laskettu veteen.