sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Mietintätauko

Nyt otetaan äkkilähtö mökille ja sillä aikaa mietin, mitä teen tämän blogin kanssa. 

Oman elämänsä sankarista 
eli 
tarinoita elämästä mäyräkoiran kanssa 
 voi lukea edelleen täältä * KLIK*



torstai 26. heinäkuuta 2012

Kivet

Pidän kivistä. Niiden muodoista, väreistä, kestävyydestä.
Omenapuiden alustojen kivialueet on nyt valmiit.

Vinkki omenapuun oksan taivuttamiseen: 
laitetaan sopivan kokoinen kivi muovipussiin ja solmitaan puun oksaan. Helppo ottaa pois, vaihtaa painon määrää tai siirtää toiseen oksaan. 


Ps. Onko vinkkejä muurahaisten häätämiseksi pihasta?

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Istukaa, olkaa hyvä

 Istuisitteko mieluummin Imatran valtionhotellin puistossa vai...

Hvitträskin englantilaistyylisessä puistopihassa?

Itse istuisin mieluiten Moselin laaksossa, Bernkastel-Kuesissa sijaitsevalla penkillä nauttimassa lasillisen viileää valkoviiniä.
 

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Pihapuuhastelua

Heinäseipäät alkavat olla katoava luonnonvara ja lehtien ostetaan -palstoille niitä kysellään säännöllisesti. Kävimme miehen mummolasta hakemassa muutaman seipään ja mielessä on pari pientä juttua, jotka näistä mies saa tehdä. Toiseen löysin idean Hus&Hem -lehdestä. Näistä sitten enemmän, kun valmistuvat. Ei näy tekijällä olevan mitään kiirettä...

Omenapuun alla on kasvanut nurmikko, mutta halusin sitten kivetyksen. Kun tarpeeksi kauan odottaa, mies tarttuu avuksi lapioon ja homma sujuu alta aikayksikön. Maata kaivettiin pois noin 10 sentin vahvuudelta, päälle suodatinkangas, hiekkaa ja kiviä. Muurahaisista pitäisi vielä päästä eroon.

Takapihan puulle tehtiin sama homma. Huomaattehan punaisella merkkimaalille merkityn ympyrän? Meillä tehdään kaikki millimetrimitalla, jos mies on tekemässä. Itse olisin tehnyt vähän vapaammalla kädellä. 

Idyllinen näkymä takapihalle. Tämän kuvan kehtaisi lähettää johonkin pientä piharemonttia - ohjelmaan ja eiköhän muutama mukavannäköinen suunnittelija olisi jo kehittelemässä tänne kaikkea kylpytynnyristä bajamajaan. 

Tuosta tiilikasan vierestä kaadettiin ja kaivettiin ylös pieni pihakuusi (jossa on ollut aina jouluvalot...nyyh) ja kivet siirrettiin omenapuiden alle. Tähän pitäisi tulla takapihan puuterassi, mutta ilmeisesti toteutus siirtyy ensi kesään, vaikka suunnitelmat ovat olleet valmiit päässäni jo keväästä asti.

Pari huomioitavaa asiaa: 
- Istutuspöydästä roikkuvat tuuletusritilät ovat kuivumassa mattamustamaalauksen jälkeen. Metallinväriset olisivat käyneet liikaa silmään, joten suihkautus maalia ja valmista tulee. 
- Istutuspöydän takana oleva puutaso, sinisen muovin alla oleva lautakasa ja tiililäjä ovat kaikki laitettu aidan viereen estämään koiran kaivautumisen naapurin pihalle. Itse siilinmetsästäjä-kaivuri on pöydän takana. 

Jos joku tarvitsee noita punaisia hormitiiliä, saa tulla hakemaan.

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Lomasää

 Kolilla satoi vettä. 

 Nauvossa satoi vettä. 

Mikäs se siellä Pusulan taivaalla on? 
No, sehän on sadepilvi.

Kahdeksän päivän reissun aikana oli yksi sateeton päivä. Onneksi oli hyvät sadekamppeet. Vain kerran mies kuivatteli föönillä kenkiä.

Parempia kelejä odotellessa (toivotaan, ettei tule aika pitkäksi)...  

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Olette käyneet Imatralla?

Lomakuvat tulevat satunnaisessa järjestyksessä, mutta järjestys se on epäjärjestyskin. 
Emme kumpikaan olleet käyneet aikaisemmin Imatralla ja teimme kaupungin keskustassa pienen kävelylenkin... otin kuvia keskustan rakennuksista: 





Olinkohan nyt vähän liian ilkeä? 
No, hotelli olikin sitten valmistunut vuonna 1903. Siihen aikaan sitä osattiin rakentaa muutakin kuin suorakaiteen muotoisia rakennuksia. Oli mukava istua hotellin "takkahuoneessa" viinilasillisella ja kuulla historian havisevan korvissa. Seinällä täytetty villisianpää ja kirjahyllyssä vanhoja kirjoja. Sikaria poltteleva herraseurue vain puuttui.


perjantai 20. heinäkuuta 2012

Mansikka-aika

Torstaina palattiin moottoripyöräreissulta ja samantien ruokakaupassa käydessäni ostin 10 kiloa mansikoita pakastettavaksi ja syötäväksi. Pitihän tietenkin yksi mansikkakakkukin tehdä. 

Kakussa on keksipohja, täytteenä hyydytettyä rahkaa ja kermaa. Päällä mansikoita. Yksinkertainen tehdä ja syntyy ilman uunia (vaikka näillä lämpöasteilla voisi kohta leivinuuninkin lämmittää).



Jonkinlaisia lomakuviakin on tulossa. Tässä vähän esimakua...

Koli

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Loma Suomessa

Mies aloitti lomansa ja sehän tietää moottoripyöräreissua jossakin päin Suomea. Pieniä vieroitusoireita on nähtävissä, kun ei nähdä Alppeja tänä vuonna. Ainakin minulla. Koska rakennettiin uusi autotalli, ei sitä ihan mahdottomiin reissuihin pystytä tänä kesänä. 

Eiköhän sitä elämyksiä löytyne kotimaastakin... 


Neljä kesää ulkomailla ollaan menty ihan kartan ja suuntavaiston avulla, mutta nyt ollaan siirrytty ihan navigaattoriaikaan. Älypuhelinta en sentään ole vielä hankkinut...

Syökää mansikoita ja käyttäkää aurinkorasvaa! 

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Pihassa kukkii

Ruohosipuli on kotoisin äidiltäni, joka on saanut sen taas (luullakseni) äidiltään. Meillä ei kukaan syö ruohosipulia, mutta pidän siitä kasvina. Nyt ruohosipuli kasvaa raparperipenkin päässä. Sipulin voi jakaa ja siirtää ihan huoletta, sitä ei saa kuolemaan millään.


Marketat kukkivat ruukussa ja lumihiutalekin elää, vaikken ole ehtinyt sen kummemmin kukkia hoitaa. Lannoituskin on unohtunut tältä kesältä. 

Takapihan viime kesänä istutettuun omenapuuhun on tulossa omenoita ja myös karviaispensaat nuokkuvat jo nyt marjojen painosta. Vaikka keskikesä on ihanaa aikaa, pidän myös sadonkorjuuajasta, loppukesästä.

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Mökillä




Vietettiin pitkä viikonloppu mökillä.
Naistenlehtien mökkireportaasit oddmolleihin pukeutuneista kesälomailijoista nauttimassa kuohuviiniä rantakalliolla olivat kaukana meidän idyllistä. Toki aurinko paistoi ja helleraja ylittyi, mutta risu- ja puusavotan jälkeen tavallinen kaupan keskivahva mallasjuoma maistui erittäin hyvältä. 
Helteen vuoksi pukeuduimme vähiin vaatteisiin ja hyttysten vuoksi kaikki paljas suihkuteltiin offilla puolen tunnin välein. Hiki valui ja paarmat pörräsivät. 

Mutta tuttu maisema hurmasi taas kerran, auringonlaskuja ihailtiin keskellä yötä keskellä tyyntä järveä ja kuukin nousi taivaanrannasta yhtä aikaa auringon laskiessa. Oli niin kaunista. 


Seuraavaksi suuntaamme kohti Etelä-Suomea.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Villasukkakesä

Yleensä villasukkien kutominen loppuu kesäksi, mutta ei tällaisena kylmänkolean sateisena kesänä kannata hyvää harrastusta laittaa tauolle. 

Ja nämäkin sukat on tehty jämälangoista. Niitähän riittää.
Harmaa-mustavartiset kuopus varasi itselleen. Muut odottavat omistajaa. Villasukkalaatikko on jo täynnä, kohta meillä on 20 vuodeksi villasukkia. Kukaan ei tiedä, kuinka iso kutomani villasukkavarasto on... onhan tämäkin eräänlaista hamstrausta.