torstai 30. toukokuuta 2013

Kasvihuone, osa 2

Nyt se on valmis!

IMG_3829 IMG_3837 Kasvihuoneen ympäristö on laatoitettu ja tässä on hyödynnetty vanhoja laattoja, yhtään uutta ei olla ostettu. Reunalaatat ostettiin kaverin ylijäämävarastosta ja muut ovat omia vanhoja. 

Ja kasvilaatikoissa kasvavat raparperi, ruohosipuli, yrtit... 
  IMG_3839 Nämä tehtiin puretun väliaikaisvaraston seinistä.
  IMG_3840 Kylmä kevät muuttui helteiseksi toukokuuksi. Kesältähän tämä siis tuntuu!

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Hyvä tästä tulee... kasvihuone, osa 1

Takapihan remontti on hyvässä käynnissä.
Alkutilanne oli tämä eli kaikki multa oli kaivettava pois.

IMG_1037 IMG_1038 Tilalle tuotiin neljä peräkärryllistä hiekkaa ja siihen päälle asennettiin laatat, jotka poistettiin takapihan toisesta reunasta (tilalle tulee puuterassi) ja etuoven edessä olevasta väliköstä (tilalle tulee kuulemma punaista laattaa). Reunakivet ostettiin tuttavan ylimäärävarastosta puoleen hintaan. Nyt mies kokoaa toista päivää kasvihuonetta - halvalla saa vain kaksi pakettia pieniä osia.

Toivottavasti seuraavat kuvat otetaan valmiista kasvihuoneesta. 


keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Australia, osa 4: puutarhainspiraatio

Brisbanessa on isot puistoalueet ja me kävimme useassa puistossa ihastelemassa hyvin hoidettuja ja viihtyisiä viheralueita, joissa oli huomioitu kaikenlaiset ja -kokoiset kulkijat. Myös piknik-paikkoja grilleineen oli useassa eri paikassa. 

Kuvat Roma Streeet Parkland- puistosta. 
IMG_0694 IMG_0697 IMG_0699 IMG_0706 IMG_0710 IMG_0705 IMG_0707 IMG_0698 IMG_0700

lauantai 11. toukokuuta 2013

Villatakki vihdoin valmis

Olen kutonut viime vuodet vain pieniä neuleita: pipoja, lapasia, sukkia, tuubeja... Opiskelun lomassa pienet työt tulivat siinä sivussa. Gradun jälkeen otin itselleni luovemman urakan - villatakin. Mallin löysin Garnstudionilta ja langat tilasin netistä.

IMG_8143 IMG_8145 IMG_8147

Pitkä viikonloppu ollaan vietetty mökillä. Ilma on vaihdellut sateesta aurinkoiseen, mutta tänään lämpötila kohosi iltapäivällä +18 asteeseen. Koivussa on pieni silmu. Telkät ja kirjosiepot tekevät pesää mökkitontin pönttöhin.
  IMG_8139 IMG_8138 IMG_0983  
Hyvää viikonloppua ja äitienpäivää!

perjantai 3. toukokuuta 2013

Kahviasiaa

Kun olin pieni tyttö, menin naapuriin mamman ja papan luo juomaan kahvia. Yhtenä aamuna olin sitten oksentanut kahvin pois ja sen jälkeen lopetin kahvin juomisen kokonaan. Tämä on siis tapahtunut ennen omia mielikuvia, joten olen ollut varmaan noin kolmevuotias. 

Kahvia opettelin juomaan uudelleen vasta aikuisena, kolmenkymmenen tietämissä. Kuitenkin olen ollut aina enemmän teeihmisiä, mutta matkustelun myötä olen saanut taivaallisen hyvää kahvia mm. Italiassa. Ja ulkomailla minun pitää käydä pakkomielteisesti kaikissa Starbuckeissa, jotka matkan varrella tulevat vastaan. 

IMG_0481 Tämän talven pahan migreenikierteen aikana olen todennut kofeiinin lievittävän migreenisärkyä ja joskus jopa ehkä estävän sen. Totta tai tarua? Pääasia, että helpottaa. Toisaalta keuhkoputkentulehduksen jatkuessa kahvi ei maistu vaan juomani on ollut englantilainen Afternoon Tea.

IMG_0595 Joka tapauksessa kahvin täytyy olla hyvää. Tämän päivän suodatinkahvisuosikkini on KultaKatriinan tummapaahto ja ikisuosikkini miehen tekemä cappuccino. Mikään ei ole niin pahaa kuin paha kahvi. 

IMG_0541 

Kuvien kahvit nautittu Australiassa.

Hyvää viikonloppua!