tiistai 18. kesäkuuta 2013

Uusi pyörä, uudet reissut

Mies osti uuden (vuoden vanhan) moottoripyörän ja olen koeistunut muutamia pikkureissuja. Pitempää reissua ollaan suunniteltu Norjaan.

IMG_1069 Tietenkin on ajeltu myös sorateitä, koska mies tykkää niistä. Minä en.

IMG_1068 Suomalaista metsää. Sitä muuten riittää. Ja alla Oulujoki Montan kohdalla. Siellä oli leirintäalueen yhteydessä kiva pieni kahvila, jossa santsikuppi ei maksa mitään. 
 IMG_1070
Reilu viikko sitten käytiin ajelemassa Lumijoen Varjakassa, jonne on siirretty Oulun torinrannassa aikoinaan ollut Hailuoto-laiva kahvilaksi. Munkkikahvit maistuivat kauniissa ympäristössä. 

IMG_1089

Takapihan remontti on hyvällä mallilla, mutta siitä sitten myöhemmin. Viime viikolla sairastin korvatulehdusta ja nyt parantelen tämän viikon sairauslomalla polven sivusiteen revähtymää. Leikkasin nurmikkoa ja polvi vääntyi sivusuunnassa aivan vähäsen, mutta eihän se aina paljon tarvitse.

IMG_3867  
Mukavaa juhannusviikkoa!

14 kommenttia:

 1. No johan sua koetellaan, sivuteitä ja muita harmeja. Toivottavasti polvi on jo parempi ja kestää liikkua. Toisaalta pieni lepotauko ennen lomia voi tehdä muutenkin hyvää.

  Montta ja Hailuoto-laiva on tuttuja. Sinne lähelle ollaan taaskin menossa juhannuksen viettoon sukulaisten kanssa. Hailuoto-laiva taas lähti ennen torinrannasta ja vei isäni sorsajahtiin. Takaisin tullessa hän haisi minusta hyvältä ja sitten saatiin sorsapaistia. Ei muuten ole kuuskytluvun jälkeen tullut sorsaa syötyäkään.

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aika kotonakin kuluu: telkkarista tulee hömppää, kirjastosta sain uusia kirjoja ja keskimmäiselle tikutan neuletakkia. Kuopuskin tuli toissa yönä Englannista, mutta niin on häipynyt talosta sekä tyttö että auto. Onneksi on tuo moottoripyörä, että pääsee käymään kaupassa. Testasin tänään, että kyydissä istuminen onnistuu. Käveleminen tuottaa eniten tuskaa ja toivottaavasti polvi paranee, kun ollaan kuopuksen kanssa lähdössä Berliiniin ensi viikolla.

   Tervetuloa pohjois-pohjalaisiin maisemiin juhannukseksi - säätiedotuskin lupaa ihan mukavaa ilmaa.

   Poista
 2. En ole ikinä ohjannut mottoripyörää, en asfaltilla enkä soratiellä. Silti voin kuvitella sen ajamisen riemun ja vapauden tunteen, kyllä siitä ainakin jotain aistii takapenkilläkin istuen.
  Polvivaivat ovat ikäviä ja niistä toipuminen voi kestää. Siltikin pikaista toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipuminen näyttää olevan hidasta, mutta istuminen onnistuu hyvin. Juhannusaaton ajelu 140 km, treenataan vähän pitempään reissuun.

   Parasta moottoripyöräilyssä on montakin asiaa, mutta tänään oli taas ihana aistia ihania tuoksuja, kukkia, syreenejä, suopursut...

   Poista
 3. Pikaista paranemista polvelle. Eikö se kitenkin ole niin, että polven pitää saada liikettä heti leikkauksen jälkeen? Berliinissä kyllä joudutte käyttämään metroakin. Se on niin jättikokoinen kaupunki. Tosi mukava kylläkin. Aika veikeän näköinen motukka. Näyttä vähän sellaiselta "jättiläis"endurolta, millainen miehelläkin oli jokunen vuosi sitten. Varmaan sopiikin paremmin juuri sorateille. Paljon mutkaisia ajoteitä teille ja mukavaa juhannusta, M-L + muut täältä Lonkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polvea ei saa stabilisoida, sanoi lääkäri, ja jatkoi latinalla. En ymmärtänyt yhtään mitään, joten teen niin kuin itse parhaimmaksi näen.
   En jaksanut alkaa kysellä, mitä kaikki tarkoitti suomeksi. *Huokaus*

   Poista
 4. Ihanaa juhannusviikkoa sinullekin! Pikaista toipunista minultakin1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti juhannus on alkanut hyvin ja jatkuu vielä paremmin.

   Poista

 5. Polvi äkkiä kuntoon, jotta pääsette huristelemaan Norjaan oikein pitkällä kaavalla! Ja juhannusta sinnekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOO JOO! Kyllä polvella aina parit reissut pystyy tekemään!

   Poista
 6. Nähdessäni otsikon näin mielessäni kuvan polkupyörästä kunnes muistin että tehän olette motoristeja! Ai mahtavuutta, mukavaa Norjan reissua teille! Meidän motoristi on lähdössä vaihteeks Vespaporukalla kohti "eteläistä" Lappia. Huoltoautona rättäri. Näin on jännitystä enemmän matkassa kun ei tiedä mikä vekotin hajoaa ensimmäisenä.
  Aurinkoista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa mieleni on tehnyt uutta polkupyörääkin. Keväällä kävin jo katsomassa cyclocrosseja, mutta sitten rupesin empimään. Ehkä hybridi sittenkin? No sitten tuli keuhkoputken-, poskiontelo-, korvatulehdus... ja nyt polvi kipeä. Täytyy käydä heinäkuussa katselemassa pyöriä, onko mitään jäljellä vai onko pyörät myyty jo. Jos on niin sitten on.

   Toivottavasti vespaporukka saa nauttia reissustaan ilman harmeja.

   Poista
 7. Ymmärrän kyllä motoilun viehätyksen - luontoon saa ihan erilaisen tatsin kuin autolla ajaessa. Ja kyytiläisenä voi ihailla suomen kaunista luontoa.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!