tiistai 4. helmikuuta 2014

Aika kortilla

Nyt on tuntunut siltä, että vuorokaudessa on liian vähän tunteja. Nukun liian vähän, ehdin tehdä liian vähän käsitöitä, leipomaan en ole ehtinyt viikkoon (pitkä aika minulle), kirjat voin palauttaa kirjastoon lukematta, mutta valitettavasti töitä teen aivan liian paljon.

IMG_1936[1]

Viime viikon olin hengityssairaiden kuntoutuskurssilla. Oli ihanaa käydä keskellä päivää kuntosalilla, keppijumpassa, allasvoimistelussa, rentoutuksessa... ja UKK-kävelytestin perusteella olen ikäistäni paremmassa kunnossa. Lääkärintarkastuksessa todettiin lääkityksen olevan alakantissa ja jospa tupla- ja lisälääkityksellä saataisiin vinkunat keuhkoista paranemaan. Ehkä se väsymyskin alkaisi hellittää.

IMG_1938[1]

Ensi viikonloppuna tulossa pikkulomanen Luostolla ja samalla reissulla käydään Sodankylässä miehen pojan sotilasvalaa katsomassa. Edellisestä kerrasta on kuusi vuotta, mutta tiedän jo nyt, mitä odotan eniten: sotkun munkkeja! 

Kuntoutusviikon opetus ja tärkein ajatus, jota kannattaa miettiä: anna elämälle tilaa

4 kommenttia:

 1. Ihan varmasti alkaa olosi paranemaan, kunhan saat hengityksesi reilaan. Ihanaa, että pääsit kuntoutukseen. Mun on tehnyt mieli hakea, mutta AIKA on kortilla, ehkä opiskelujen jälkeen, hih. Parempaa vointia ja voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntoutukseen pääsy onnistui kolmannella kerralla ja heti ensimmäisestä päivästä alkaen tiesin, että tästä on hyötyä. Kesä- ja joulukuussa on seuraavat jaksot ja näin tämä vuosi on tavallaan suunniteltu loppuun asti. Kannattaa hakea!

   Poista
 2. Kuten Nettimarttakin sanoi, niin eiköhän ole fiilis parempi, kun hengitys kulkee. Aikku kuules, ota neuvosta vaari ja vähän vähennä sitä työntekoo. Kukaan ei tuu sinua siitä kauheesti kiittämään, kun olet puolikuoliaaksi nääntynyt duunissa. Tiedän itse. En sano sitä, että työnteosta pitää millään lailla laistaa, mutta kohtuu kaikessa ja siinä vaiheessa, kun ajattelee, että olenkohan tehnyt liikaa duunia, niin todennäköisesti on tehnyt. itse itsensä tuntee parhaiten. Nauttikaa sotkun munkeista. Itse en ole maistanut koskaan, mutta hyviä kuulemma ovat:) Voi hyvin. Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet M-L aivan oikeassa ja tästä on ollut puhetta sen sata kertaa. Vika on oman pään sisällä, mutta tämän vuoden tavoitteeksi asetin itselleni rajan laittamisen ja EI-sanan sanomisen. Meillä kun piti kurssilla asettaa omakohtaisia tavoitteita.

   Olen tehnyt liikaa duunia. Piste. Vähennän ylimääräiset hommat. Piste. Teen vaan omat duunit. Piste.

   Hyvää viikonloppua, me nautitaan munkeista. Ha-haa!

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!