maanantai 19. toukokuuta 2014

Että tällainen toukokuu

Kovin on ollut outo toukokuu kaikin puolin. Ensin tuntui siltä, ettei kevät ala ollenkaan. Maakin oli jäässä vielä toukokuun alkupuolella. Sitten sää alkoi lämmetä ja yhtäkkiä saatiin nauttia hellepäivästä. Ruoanlaitto ja ruokailu siirrettiin pihalle, eikä sisälle meinannut malttaa mennä millään. Kasvihuoneessa on siemenet itämässä ja taimet kasvamassa. Eilen hain läheiseltä puutarhalta muutaman tomaatintaimen.

Pihalla on tapahtunut. Iso terijoensalava sai mennä ja tilalle olen tehnyt sekalaista kasvirykelmää. Kuvia sitten myöhemmin, jos on näytettävää. Sain tuttavalta pilvikirsikan taimen ja sen toivon lähtevän kasvuun.

IMG_2129[1]
IMG_2130[1]Mutta on ollut surukin suuri. Mäyräkoira Olli siirtyi metsästämään siilejä vihreille niityille. Ikävä on kova. IMG_2137[1]

4 kommenttia:

 1. Teilläpä kasvoi paksurunkoiseksi tuo terijoen salava. Minä luulen, että meillä on sitä samaa tuossa kesämökkinaapurin tonttia vasten ja se on semmoisena jonkun sortin pensasaitana.

  Voin ihan pikkuisen kuvitella teidän ikävää. Vaikken Ollia kerennyt ikinä nähdä, niin silmät kostuvat silti, kun sitä ajattelen. Varmaan projisoin tuohon Ossiin ja ajattelen alitajuntaisesti, että silläkään tuskin kauhean montaa vuotta on jälellä. Ehkä sitten, kun aika on kypsä te voitte ottaa uuden (mäyrä)koiran. Luulen, ettei tästä rodusta oikein pääse eroon. täällä on muuten 23 astetta lämmintä. Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lisäksi, että puussa oli paksu runko, juuret ja kanto olivat massiiviset. Kauhea rotko piti kaivaa pihalle. Kanto nousi maasta kahden miehen ja mönkijän voimin.

   Ei me nyt ajatella uutta koiraa ollenkaan, odotetaan sitä mini-ihmistä saapuvaksi. Mutta eihän sitä koskaan tiedä... Eilen meillä oli yli 30, mutta tänään vähemmän. Hyvin tarkenee sortseilla.

   Poista
 2. Voi surua... Otan osaa. Se vähä, mitä Ollista ehdin lukea, sai minut vakuuttuneeksi, että hän oli Suuri Persoona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nollis. Olli oli meille, koko perheelle, suunnattoman arvokas. Herkkä ja sydämellinen, mutta hyvin oman arvonsa tunteva.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!