keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Raparperilaatat

Kotiremontti on siinä pisteessä, että lattialämmitysputket on vedetty ja lattia valettu. Seinätkin alkavat olla paklausta vaille.

Betonin tilaaminen on tarkkaa hommaa, mutta liikaahan sitä tahtoo tulla. Keväisen valun yhteydessä liian kanssa pärjättiin tekemällä mehukanistereista verkonpainoja, mutta nyt liika oli todellakin liikaa. Konstit on monet betonin kanssa, mutta kiireessä täytyy olla nopeasti luova.

Vilkaisin äkkiä netistä raparperinlehtilaattojen ohjeen ja sovelsin näin:
* raparperinlehden voitelin öljyllä
* levitin päälle betonia
* laitoin vahvikkeeksi kanaverkkoa
* päälle lisää betonia
ja sitten vaan annetaan kuivua.

IMG_1080
  
Eipä hullummat ensikertaisen tekemiksi.

Kottikärryllinen betonia meni naapuriin ja sitten tein ämpärissä pari ruukunjalustaa. Miehen kaveri teki vielä muutamat laatat ja saatiinhan koko lasti tuhlatuksi.

IMG_1083 Takapatiokin on saanut uuden pinnan. 
Vielä on auringonottokelejä! 

Hyvää loppukesää!

10 kommenttia:

 1. Järkkyhienot raparperilaatat !! Olisin kateellinen, jos en olisi näin tohkeissani ja iloinen onnistuneesta valustasi. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Hieno ihminen osaa nauttia toisen onnistumista.

  Vaan eipä meilläkään aina mene putkeen. Tuossa raparperilaattojen kuivumispaikalla näkyy olevan rikkaruoho ja toinenkin... tästä otettiin pihalaattoja kasvihuoneen alle viime kesänä ja sitten piti tehdä tämä väliköksi kutsuttu alue uudelleen. On vielä vaiheessa. Ehkä ensi kesänä. Olen ilmeisesti kuormittanut miestä liikaa projekteillani, koska ei ehdi tehdä sitä mukaa kuin suunnittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, mä en edes huomannut mitää rikkoja, kun ihailin vaan niitä laattoja. Ja kyllä ne tosiaan ehtii ensi kesänäkin kitkeä. Onhan sitten jotain tekemistä silloinkin. :)

   Poista
  2. Minkä voit siirtää ensi kesään, siirrä se ja tee jotain muuta nyt.

   Poista
 3. Hienot ovat raparperilaatat! Ja kyllä liian kanssa aina pärjää. Kerran eräs tuttavaperheen mies rakensi tiilitalon ja tilasi siihen tiilet. Unohti sitten laskea pois ikkuna- ja oviaukot. No, nyt heillä on tiilinen autokatos, tiilinen roskakatos...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Mulla on lankojen suhteen liian kanssa pärjää -tyyli. Kauheaa, jos isommassa projektissa lanka loppuisi kesken ja sitten mulla on jämiä yhdestä sun toisesta työstä. Sukkiahan niistä pitää tehdä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Eikä ollut vaikeaa!
   Facebookin piha ja puutarha -ryhmässä olen ihastellut muiden töitä ja kiva oli sitten laittaa kerrankin omia tekeleitä sinne muiden peukutettavaksi.

   Poista
 5. Tosi hienoja, multa vaan taitaa kesä loppua kesken...Noita olen suunnitellut tekeväni.

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän hienot noi raparperilaatat. Sun olis tarttenut vielä enempi tehdä niitä, kun ne ovat tosi hienoja. Noiillähan voisi koristella koko nurmikon ja leikellä nurtsia vaan vähän sieltä välistä. Vois olla tosi hienon näköinen - oikeesti. Aika hieno idea. Sääli, ettei meille ole tulossa mitään valua, eikä meillä kyllä ole noin isoja raparperinlehtiäkään. Tarttisi käydä appiukolta hakemassa. Ei tule onnistumaan - ainakaan tänä kesänä. Terkkuja, M-L.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!