sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Villatakki lapselle

Melkein valmis villatakki - vain napit puuttuvat. 
Tämä villatakki ei ole helpolla valmistunut. 
Ensin aloin neuloa musta-valkoisesta ja harmaasta langasta raidallista takkia, mutta värit eivät sopineet yhteen. Kainaloihin asti pääsin, sitten purin langat (ja tein niistä sukkia). 
Sitten lähdin tyttären kanssa yhdessä ostamaan lankoja ja päädyimme varsinaiseen väri-iloitteluun. Yksi lanka, monta väriä. 

Aloin neuloa. Kun olin neulonut vartalo-osaa noin 15 cm, huomasin unohtaneeni vähentää resorin jälkeen silmukoita. Purkuhommiin siis. Kun olin toisella kierroksella samassa kohdassa, huomasin toisen reunan olevan tumman ja toisen vaalean. Värijako otti niin silmään, että purin 10 cm ja katkaisin langasta pätkän pois. Kolmannella yrittämällä sain takkiosan valmiiksi. Hihat tulivat kerralla hyvät, mutta kun rupesin neulomaan kaarrokeosaa, televisiota katsellessa tein liian tiukkaa ja jouduin purkamaan viisi senttiä pois. Nappilistojen neulominen ei ole mielipuuhaa ja siinä värkätessä tein nappilistaan neljä reikää viiden sijasta. Kyllä silläkin pärjää, en alkanut purkaa. Pääntietä päätellessä purin kahdesti, jotta sain sopivan ei-niin-tiukan pääntien. Vielä kun uskaltaisi alkaa päätellä lankoja ja sitten ostamaan sopivat napit. Jos yrittäisi ostaa kerralla hyvät.

Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5
Koko: 12 - 18 kk
Fiilis: tulihan se valmiiksi

8 kommenttia:

  1. Hitaasti hyvää tulee... Tuolla tavalla, kutoen ja purkaen, kutoen ja purkaen, olen minäkin monta neuletyötäni tehnyt. Aina kuitenkin valmiiksi asti. :)
    Nappilistat ovat minulle olleet aina hankalia ja enimmäkseen olenkin kutonut ne etukappaleiden mukana samanaikaisesti, esim. 5-6 silmukkaa aina oikein, nuo jälkikäteen kudottavat resoriliuskat ovat hankalia, ainakin minulle.
    Nätin villatakin olet kutonut, mistä langasta?
    Otin ohjeen talteen, jospa minäkin saisin pitkästä aikaa jotain kudottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikin helpompi tehdä nappilista samalla. Täytyy ensi kerralla kokeilla.
      Lanka on Dropsin Fabelia, sitä samaa jolla mallikin on tehty.

      Tämä on kolmas neuletakki, jonka olen pikku-eelle kutonut. Olen vähän edellä aikaani, sillä tyttö pitää vielä sitä ensimmäistäkin, jonka piti olla 0-3 kk:n ikäiselle. Nyt on ikää 7 kk ja menee edelleen, vaikka tyttö on iso. Ehkä mamma kutoi vähän löysempää ja tuli sitten takista isompi kuin pitikään.

      Poista
  2. Kauniin värikäs takki vaikka onkin mennyt aikaa ja vaivaa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta mielestä on kyllä siinä rajalla, että onko enää tuollainen värimelska kaunista. Kunhan siihen kaveriksi laittaa yksiväriset legginssit tai farkut, tasapainottuu värimaailma. Seuraavan teen hillitymmän.

      Vaivaa kyllä meni, harvinaisen paljon vastusti. Ei pitäisi katsoa poliisisarjoja samalla kun kutoo.

      Poista
  3. Kiva värikäs takki! Fabel on monikäyttöinen ja hyvä lanka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, hyvä neuloa ja olen tykästynyt fabeliin myös sukkalankana. En ole vaan muistanut/ehtinyt kaikkia kuvata, kun sukat ovat lähteneet vieraiden mukana käyttöön. Raitaa ja yksiväristä olen tehnyt pääasiassa.

      Poista
  4. On se pienellä tytöllä ihan hurjan kaunis villis, eikä mikään värimelska, vaikka paljon värejä onkin. Oikein söötti. Tuollainen neulominen ja purkaminen on aika turhauttavaa. minä tein yhdelle kaverilleni pitsikaulahuivia samalla taktiikalla ja ajattelin, että periksi en anna. No lopputulos oli kanssa melko kaunis:) Eikähän pikkuisen takkiin kannata vähän vaivaa nähdäkin. Vaikka tosiasia on, että se jää säälittävän nopeasti pieniksi. No, sitten sen voi purkaa ja ostaa vähän lisää samaa lankaa:) Terkut Kirkkikseltä M-L

    VastaaPoista
  5. Kiitos Marle.
    Eihän sitä toki periksi voi antaa, yritettävä loppuun asti.
    Säilytetään neuleet, jos vaikka joku tyttäristäkin jossain vaiheessa alkaa lisääntyä. Pikku-Ee on käyttänyt minun kuopukselle tekemään neuletakkia.

    Pitsineule on mulle hankalaa, teen ennemmin kirjoneuletta.

    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!