maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kevätpihalla

Vaikka lumet eivät ole vielä sulaneetkaan nurmikolta, kukkapenkin kaivoin lumen ja havujen alta esiin. Vuohenjuuri kasvaa ihan silmissä. 

 Myös pioni työntää ensimmäisiä versojaan. 

Tästä ei ole mitään tietoa. Mitähän sitä on tullut laitetuksi syksyllä maahan?

Koska jotain keväistä oli pakko saada pihalle, ostin amppeliorvokin ja uuden korin sille. Entinen jouti jo kaatopaikalle. Nuo metalliketjut eivät kestä vesisadetta vaan ruostuvat  melko nopeasti. Jos tämän pitäisin sitten räystään alla. 

Ihanaa vappua ja 
alkavaa toukokuuta!

7 kommenttia:

 1. Orvokko on jo lupaus kesän alkamisesta. On kyllä ihmeellistä, miten vihreää tulee suoraan lumen alta. Alan huomenna kuopsuttaa omaakin penkkiä oven vieressä puhtaaksi, siihen on talven aikana kipattu monta kiloa hiekotussoraa lumen mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan takapihan lumikasojen sulamista, että saisi tehdä kevään ensimmäisen raparperipiirakan. Yleensä lumikasan alta paljastuu pieni alku, joka yhtäkkiä on kunnon raparperi.

   Poista
 2. Kaunista vappua!

  Pihamyllärinä ja lammenpesijänä tämä vappu kuluu mukavasti...

  VastaaPoista
 3. Ai minä niin tykkäisin pionista. Kun vanhempieni talo myytiin, niin sinne jäi pari isoa ihanaa vanhaa pionia. Olisi pitänyt kaivaa ne ylös. Tosin jos laittaisin tuohon johonkin talon edustalle pionin niin tuo meidän apupuutarhuri voisi sen pihalla ollessaan kaivaa ylös. Ossilla on tapana vähän kuutamoittaa tätä meidän pihaa. Siksi en ole laittanut tähän ihan pihalle mitään. Kesäkukat ovat amppeleissa ja purkeissa. Sitten jos tuonne pottumaan reunaan laittaisi niin kukista ei olisi suurempaa iloa muuta kuin noille kauriille ja peuroille, jotka piipahtelevat itse asiassa kymmenisen metriä talosta ja tuhoavat kaiken mitä ei ole aidattu.Terveiset Kirkkonummelta M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä suunnittelin takapihan raparperipenkille laitoja - Olli hyppi viime kesänä raparperinvarret liian monesti poikki. Kukkapenkki saa olla rauhassa, koska siilien reitti ei kulje läheltä.

   Poista
 4. Moikka Aikku, blogissani on ylläri sinulle!

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!