keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Villasukkaneuloosi

Telkkaria katsoessa tai junalla matkustaessa (Oulu-Rovaniemi-Oulu) on aikaa kutoa villasukkia. Harmaat jämälangoista, joita näyttää olevan ja riittävän. Oranssin langan nappasin S-Marketin hyllystä maidonhakumatkalla. Ja ne langat ovat Nallea ja Seiskaveikkaa. Peruslankaa siis. Vielä on parit sukat tulossa, mutta sitten taidan lopettaa vähäksi aikaa, kun sukille ei tahdo enää löytyä uusia omistajia.

10 kommenttia:

 1. Kaunista ja vaihtelevaa tulosta näyttää pukkaavan, luulisi kelpaavan käyttäjille. Minun on pakko käyttää villasukkia vieläkin öisin, kun palelen muuten yöllä. Äiti onneksi tuottaa niitä vielä kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytän villasukkia nukkuessa kesät talvet. Ehkäisee jonkin verran suonenvetoja.

   Poista
 2. Tervetuloa sukankutomislakkoon vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois alkaa tehdä gradun lisäksi) jotain ihan muuta... hmm...

   Poista
 3. Hyvä setti! Kun sukkia on hetkeksi tarpeeksi, vaihdat lapasten tai pipojen tehtailuun. Ärsyttävä takatalvi junnannut täällä Oulussa nyt useamman viikon...ja vajaa kaksi viikkoa vappuun :I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä aina olen aloittanut työmatkapyöräkauden pääsiäisen jälkeen riippumatta pääsiäisen ajankohdasta. Nyt en uskalla lähteä pyöräilemään kesäkumeilla, kun viime syksynä tein näyttävän voltin jäisellä pyörätiellä.

   Poista
 4. Oi, kuinka ihania sukkia. Näyttä semmoisilta lastenkokoisilta, tai sitten minun silmät harittavat. Nuo oranssit ovat ihan ylivedot. Sekä väri, että malli ihan super. Ei luulisi, että villasukkia on koskaan liikaa kenelläkäään. Minullakin vielä öisin omat tekeleet jalassa. Niitä sukkia on nyt muutamat perussukat valmistuneet jo vihdoin ja viimein omaankin käyttöön. Heinäkuussa en kyllä pistä öisin villasukkia jalkaan (yleensä) :) Terveisin M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat ovat pääosin kokoa 40, joten kuva valehtelee. Tai siis oranssit ainakin on, koska tein ne itselle. Ongelmana onkin, etten osaa tehdä pieniä sukkia, kun oma jalka on iso. Toinen vaikeus on tehdä isoja miesten sukkia, koska oman miehen jalka on 42. Tein kerran sukat kokoa 44 ja tuntui, ettei kellään voi olla niin isoa jalkaa.

   Kiitos kehuista, itsekin tykkään noista oransseista. Teen samasta langasta lyhytvartisia sukkia, jotka kävisivät vaikka tossuista.

   Poista
  2. Sitten kun olin oman kirjoitukseni kirjoittanut niin aloin ihan summittaisesti laskemaan oransseista sukista kerrosten määrää ja totesin, että tulipahan kirjoitettua puppua... Terkkuja M-L Miesten sukkia on muutes vaikea kutoa mutta onnistuinpahan kutomaan yhdelle miehelle liian isot ja jalka on kokoa 46. Et silleen

   Poista
  3. Pieniäkin on vaikea tehdä, mutta nykyään käytän "mallina" pienijalkaista miniää.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!