lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kahvilla maustetut mokkapalat

Annamari taannoin kyseli hyvää mokkapalaohjetta ja lähetin hänelle vanhan, tutun ja turvallisen ohjeen, jonka mukaan olen tehnyt mokkapaloja jo 90-luvulta lähtien. Välillä on kuitenkin kiva kokeilla, löytyisikö tuolle ohjeelle joku uusi päivitys, jolla mokkapalat siirtyisivät 2010-luvulle.

IMG_8097  
Eräässä helmikuun mainoslehdessä oli kahvi-suklaapiirakan ohje. Piirakka oli tehty sydänvuokaan, mutta tein piirakan uunivuokaan ja näin suklaapiirakasta saatiin mokkapaloja.

Pohja
2 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua margariinia
2 dl vahvaa kahvia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl leivontakaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää margariini ja kahvi sekä sekoitetut kuiva-aineet.
Paista 200°:ssa noin 25 minuuttia.

Kuorrutus
5 rkl margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
3 rkl leivontakaakaota
2 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset kattilassa liedellä. Älä kuumenna liikaa! Kaada kuorrutus pohjan päälle ja koristele mielesi mukaan.
 IMG_8096

10 kommenttia:

  1. Voi nam nam... kiva kun laitoit tuon ohjeen, mie olen omani jonneki hukannu :D :D :D kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalat ovat siitä hyviä, että niiden maku vaan paranee ja syvenee ajan mittaan - tosin sitten, kun ne olisivat parhaimmillaan, niitä ei yleensä enää ole.

      Poista
  2. Voi ei... nyt kyllä pitää leipoa. Osa pitää pistää pakkaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän pakkasessa olla vierasvaraa... tai sitten sen varalta, jos alkaa omaa leivoshammasta kolottaa.

      Poista
  3. Mä justiinsa viime viikonloppuna tein tätä, ja tuli kyllä herkkua. Ei auttanut pakkaseen laitto, kaikki meni jo ;) Tällä on, kuten rakkaalla lapsella yleensä, monta nimeä. Lapsuudenkodissani tätä sanottiin Suklaa-Aleksantereiksi, miehen puolelta tuli Masa-Liisa nimitys. Olen myös kuullut Brownies, ja onpa mokkapalatkin tuttu nimitys. Pieniä eroja ehkä on omaani nähden, pitääkin ens kerralla laittaa maidon sijaan kahvia tuohon pohjataikinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvi antaa erilaisen säväyksen, ehkä on enempi aikuiseen makuun. Itse teen espressosta, että on varmasti tujua.

      Poista
  4. Täytyypi testata :) Joskus tänne kirjoittamasi tosca-kakku on ollut hyvä ohje ja sillä olen useamman kakun leipassut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lieneekö toscakakku meidän molempien miesten lemppari?

      Poista
  5. Noi on niin hyviä. Mä muistan vieläkin maun, se oli sitä aikaa, kun en vielä tiennyt olevani vehnäjauhoille allerginen. Kieli menee menneessään, ihan näin muistellessakin, joten herkkuhetkiä sulle ja perheelles. Eikä varmaan Ollikaan vieroksu pientä palasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ei tarvitsisi näillä kertymillä hirveästi mokkapaloja maistella. Olli ei kyllä saa palastakaan, mutta miehellä tippui kuorrutuksen palasia lattialle ja kyllä oli siivooja-nuolija välittömästi paikalla.

      Löysin viimesyksyistä raparperi-karviaishilloa ja tein siitä tänään kääretortun. Hillon happamuus taittaa kivasti taikinan makeutta.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!