sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pientä pintaremonttia - eteinen

Lähtötilanne oli tämä:

IMG_8087
Eteinen oli niin ysäriä, niin ysäriä. Kun lapset olivat pieniä, tärkeintä oli saada runsaasti säilytystilaa lapasille, myssyille ja kengille. Yhtäkkiä talo tyhjeni ja kahden ihmisen kamppeet mahtuvat melko pieneen tilaan. Ensimmäiseksi katonrajasta lähtivät yläkomerot pois. Sitten pidin ajatustauon.

Sitten lipasto muutti toiselle seinustalle ja seinä sai pakkelit koloihin ja maalin pintaan. IMG_8105 Yläkaappien tilalle tuli yksi hylly, joka on entisen baaritiskin ylätaso. Mäntytasoa kavennettiin ja lyhennettiin, hiottiin ja maalattiin. Tähän mennessä remonttiin ei ollut mennyt vielä yhtään rahaa, sillä maalitkin löytyivät tallista. Hyllyn mies maalasi seinämaalilla, koska ei kannattanut ostaa erikseen maalia. Siis miksi? Koska minusta ei kuulemma koskaan tiedä, kuinka kauan jaksan katsella hyllyä ja keksin taas jotain uutta tilalle...

 IMG_8108 Remonttia tehdään siis pienellä budjetilla, mutta muutenkin elän "säästöliekillä". Olen tänä vuonna kuluttanut rahaa lähinnä vain ruokaan ja tietenkin Australian matkan lentolippuihin. Vaateostoksilla olen ollut harkitsevainen. Luin nimittäin jostain, että ihminen ostaa useinvaatteita, koska on kyllästynyt entisiin - ei siis todelliseen tarpeeseen.

täkään pintaremonttia ei ole kiireellä pilattu, kun meillä ei ole mitään syytä kiirehtiä. Olen ehtinyt miettiä eri vaihtoehtoja ja mies on sitten tehnyt sitä mukaan, kun olen suunnitellut. Kuvia seuraavista vaiheista myöhemmin...  

10 kommenttia:

 1. Kyllä pienelläkin budjetilla saa uutta ilmettä. Minäkin olen hionut ja maalannut vanhaa saadakseni uutta edullisesti. On ihana nähdä oman käden jälki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienellä budjetilla ja vanhaa kunnostamalla tulee usein persoonallisempaa, vaikka onhan meillä tuota ruotsalaisen laatikkomyymälänkin tavaraa kotosalla.

   Poista
 2. Se on ihanaa omistaa kätevä mies. Minunkin mies osaa kaikenlaista ja sinunhan on ihan profi! Eteisen seinä on muuten ihana paikka tauluille, koska siitä sitten aina näkee taulun tullessaan ja mennessään. Minä höhlä pistin yhden ihanan pikkutaulun olohuoneeseen ja minusta tuntui etten nähnyt sitä koskaan. Nyt se taulu on eteisessä:) Terveisiä lumimaailmasta, M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin eteiseen mustan siron penkin, sain mustan penkin. Sirous puuttui. Ei aina saa sitä, mitä tilaa.

   Kyllä taulun pitää olla sellaisessa paikassa, että se ilahduttaa itseä ja vieraita. Meillä on pari mäyräkoirataulua eteisen seinällä.

   Poista
 3. Nainen on niin häilyväinen! Saattaa jo viiden vuoden päästä haluta vaihtaa värejä ja ostaa uuden maton, vaikka entinenkin on ehjä. Meidän eteisen matossa on kohta tosin oikeasti reikä ja mietin nyt, onko uusi sisalmato harmaa vai luonnonvärinen.

  Miehesi on aarre!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkoi jo tuntua, että peili on sittenkin väärässä paikassa. Seinään pitää ehkä tehdä uusi reikä... ups.

   Meillä on ikean matto eteisessä. Yritin etsiä sitä netistä, mutta ei ilmeisesti kuulu enää valikoimiin. Tosi hyvä matto koiraperheessä, sellainen sisalmainen. Ja harmaa väri on kätevä. Luonnonvärisessä näkyy kurajäljet (vink vink) - sinuna ottaisin harmaan.

   Mies on kätevä, mutta kirvesmiehen pitää ollakin.

   Poista
 4. Hitaasti hyvää tulee eli ehtii hieman harkitsemaan. Juu, eikä se rahan määrä, vaan hyvät ideat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun olen harkinnut pari päivää niin peili on väärässä paikassa... eilen tilasin siirron, mutta kuulemma porakone on käyttövalmiina, että saan itse laittaa. En laita kuitenkaan, kyllä se mies sen mulle vaihtaa ja vanha reikä jää kuitenkin piiloon.

   Poista
 5. Mihimpä tässä hätä. Valmiissa maailmassa? Hyvä siitä tulee. Eikä sellaisesta ostoshysteriasta mitään pidempiaikaista iloa saa; tuskin muistaa mitä on hankkinut parin viikon päästä :/ Mutta jäädään odottelemaan, millainen eteinen tästä sitten loppujen lopuksi tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se alkaa kohta valmis olla, tänään mies siirsi sitten peiliä vähän oikealle. Nyt näyttää paremmalta. Kuviakin voisi ottaa, mutta oon taas ollut migreenisaikulla ja kaikki energia on mennyt ihan vaan olemiseen. Tosin koiran kanssa piti käydä kirkkaassa talvisäässä ulkoilemassa, mutta onhan noi aurinkolasit onneksi keksitty. Ja särkylääkkeet.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!