sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kukkakesä

Varhain alkanut kesä sai kaiken kukkimaan yhtä aikaa.

IMG_3849 IMG_3848 IMG_3847 IMG_3844 IMG_3842 Kuiva kausi on ollut valitettavan hyvä myös kirvoille, jotka meinaavat valloittaa kolme pensasta etuterassin vieressä. Tänään olen hyökännyt niitä vastaan sekä vesisuihkulla että mäntysuopaliuoksella.  

Omenapuussa ei vielä kirvoja näkynyt. Omenoita sen sijaan näyttäisi tulevan ihan mukavasti. Viime vuonna ei tullut yhtään, joten jokainen omena on iloinen yllätys!


Takapihan terassin rakennustyömaa on hyvällä mallilla. Runko on valmis ja tänään alkaa laudoitus. 

Kompostin paikka on katsottu valmiiksi ja tilasin mieheltä kehikon. 

Pientä puuhastelua pienellä pihalla! 

11 kommenttia:

 1. Kullero on niitä pohjoisen ihanuuksia, täällä en ole törmännyt niihin. Nupulla olevat omenankukat ovat niin herkkiä väreiltään! Toivottavasti saatte omenoitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenoita voisi todellakin tulla enemmän kuin viime kesän takapihan puun kolme omenaa.

   Ihastuin kulleroihin jo lapsena asuessani Lapissa.

   Poista
 2. Kaikki kukkii nyt sitten yhtäaikaa :o Voikukista niittyleinikeihin. Outoa, outoa.

  Tultiin eilen mökiltä (oltiin siellä reilu viikko), eikä satanut kertaakaan, mutta hellettä piisasi lähemmäs joka päivä. Nyt kyllä saisi pikkuisen sinnekkin ropsaista, jottei käy kasveille kalpaten...Kenties huomenna jo lähdemme sinne takaisin, kun tuntuu ettei malta täällä kaupungissa olla olleskaan...

  Pistähän sitten uudesta terdestä kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassikuvia tulee myöhemmin, lupaan.
   Näyttäisi siltä, että terassi kaipaisi jonkin kivan, ison ruukun ja siihen kukkia, ehkä marketoita. Saapa nähdä ehdinkö tälle kesälle, kun juhannuksen jälkeen menee pari viikkoa varmaan jossain reissusessa.

   Onko mökillä jo itikoita? Kaupungissa on nyt ihan kivasti :(

   Poista
 3. Ihana kullero! Sitä oli lapsuudenkodissani, minulla ei ole ollut koskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikö sinun vielä saada kullero kukkapenkkiin? Vaikka vaan lapsuuden muistojen vuoksi - vähän niin kuin minäkin muistelen yhtä aikaa lapsuudessani. Satakunnasta muutto Lappiin oli melkoinen elämänmuutos ja joitain asioita on jäänyt muistiin ylitse muiden; yksi on kullerot.

   Poista
 4. Oi kuinka kauniita kukkakuvia. Meillä on kyllä jo esimerkiksi voikukat kukkineet. Hetki sitten tuolla oli pellot täynnä voikukkaa ja ne olivat niin kauniita. Minua viehättävät jostain syystä erityisesti kaikki keltaiset kukat. Terveisii teille kaikille, M-L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen väri tuo energiaa. Itsekin ihastelin tänään (rautakauppareissulla) tienreunojen niittymaisuutta: keltaista ja valkoista runsain määrin. Kohta tuleekin niittykone ja sur sur kaikki matalaksi.

   Poista
 5. Ihania kukkakuvia. Mansikka on paras, eikä vähiten tulevan sadon vuoksi ;) Ostin taannoin muutaman amppelimansikan taimen ja istutin ne kahteen amppeliin, kolme kuhunkin. En tiedä tuleeko niistä mitään, muutama kukka löytyy, ja rönsynkin on jo joku taimista pukannut. Taidan saada kolmannenkin amppelillisen pian ;D

  Kirvat ei oo kivoja, tulispa leppisarmeija syömään ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikka-amppeli minullakin. Takapihan kasvilaatikossa kasvaa myös ahomansikkaa, jonka alkuja sain työkaverilta. Niistä ei kuulemma kannata odottaa satoa vielä pariin vuoteen.

   Minäkin ajattelin laittaa rönsyjä lisääntymään. Olen saanut amppelimansikan talvehtimaan istuttamalla sen maahan, peittelemällä havuilla ja lumella ja sitten keväällä takaisin amppeliin.

   Poista
  2. Haa, mielenkiintoinen vinkki, itse mietein josko se talvehtisi amppelissaan kellarin viileydessä. Mutta vois tosiaan noin mennä paremmin. Tosin mulla on joku jalostettu, ahomansikan ja puutarhamansikan välimuoto, josta pitäis saada satoa pidempään, kuin normimansikoista. Ehkä kokeilen molempia, puolet maahan, puolet kellariin, sittenhän sen näkee kumpi tapa on parempi.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!