maanantai 8. heinäkuuta 2013

Berliini

Olen tainnut vuoden sisään tehdä aika paljon B-luokan matkoja: Barceloma, Bournemouth, Brisbane. Ja jatkoa seurasi, kun juhannuksen jälkeen vietin tyttären kanssa neljä päivää Berliinissä. Sää ei suosinut, oli melkeinpä koleaa, kun taas Suomessa oli nautittu samaan aikaan kauniista kesäpäivistä. Mutta eipäs tullut liian kuuma. Kolme vuotta sitten teimme samanlaisen reissun ja silloin kaupungisssa oli yli 30 astetta lämmintä. Se on aika paljon kaupunkilomalla.

Berliini oli yhtä ihana kuin ennenkin.

IMG_8173 IMG_8176 IMG_8201 IMG_1123 IMG_1129 Ja Norjan reissukin on tehty, mutta siitä sitten myöhemmin(sielläkin käytiin B-luokan kaupungissa eli Bodössä). IMG_1150

11 kommenttia:

 1. Berliini on minulla vielä kokematta. Kuulemma (ja kuvista päätellen) tutustumisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tunne ketään, jonka Berliini olisi jättänyt tyytymättömäksi.

   Poista
 2. Mua jotenkin kosketti Berliinissä sen muurinpätkän näkeminen. Kävittekö Checkpoint Charlie? Jos, niin oliks siellä edelleen todella huono ilmanvaihto ja tukahduttavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin edellisellä reissulla, mutta vain siinä ulkona. Sisäpuoli eli museo on kuulemma ylihintainen ja yliarvostettu ja mehän ei sellaista arvosteta ollenkaan. Tällä reissulla käytiin historiallisessa museossa sekä Pergamonissa.

   Poista
 3. Joko b-luokan Bryssel on nähty?
  Ei vaan, haluan puolustaa omaani, tämä on a-luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on Bryssel nähty ja moneen kertaan. Työn puolesta olen käynyt useamman kerran ja osaan jo kulkea kaupungissa ilman karttaa. Onni on ollut myös tutustua kaupunkiin ajan kanssa, ettei ole ihan kaikki aika mennyt virallisissa merkeissä.

   Poista
 4. Berliini on jotenkin niin magee kaupunki, että sinne reissaa mielellään kyllä useammankin kerran. Tytär on nyt ihastunut siihen Pariisiin ja ilmoitti pari tuntia sitten, että ai niin lähden huomenna Pariisiin kahdeksi viikoksi. Vähän olisi voinut aikaisemmin ilmoittaa. Terveisii ja aurinkoisii kesäpäivii Kirkkonummelta, M-L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mitäpä sitä asioista etukäteen hirveästi huutelemaan :/
   Taitaa se rakkaus siellä takana vaikuttaa äkkilähtöön?

   Poista
  2. Hehheh, kuinkas arvasitkaan? Kaikkee se rakkavus nuorella teettääkin.

   Poista
 5. Näyttääpä mukavalta paikalta. Kaupunkiloma teini-ikäisen pojan kanssa suunnitelmissa, joten tuolla olisi varmaan paljon nähtävää ja koettavaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliniissä on mielenkiintoisia museoita, joista löytyy jokaiselle jotain. Esimerkiksi DDR-museo voisi hyvinkin kiinnostaa teini-ikäistä. Lisäksi historiallisia museoita on paljon. Ja eläintarha on mahtava paikka. Kyllä Berliiniin kannattaa mennä. Lisäksi hintataso on kohtuullinen.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!