sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Hups, päivät vaan vierivät

Kun loka- ja marraskuu tuntuvat loputtoman pitkiltä ja päättymättömiltä, joulukuun päivät menevät yhdessä hurauksessa. Enää yksi täysi viikko töitä ja sitten alkaa risaviikot. Täytyy yrittää joku päivä ottaa vapaaksi, että saa useamman päivän peräkkäin nukkua pitkään, valvoa myöhään, syödä suklaata ja juoda glögiä. Tammikuussahan ruukataan aloittaa uusi elämä laihdutuskuureineen, terveystietoisine elämäntapoineen ja liikunnallisin tavoittein...

Muutamia joululahjoja olen tehnyt ja nämä ovat tietenkin paketeissaan, eikä kuvia ole saatavilla - ei nyt eikä koskaan. Nyt on menossa Karisma-lankojen hävittäminen ja eilen valmistui lapaset nro 1 ja samantien laitoin toiset lapaset puikoille.

IMG_8330 IMG_8328

Itsenäisyyspäivän viikonloppu vietettiin Bournemouthissa ihanan lämpimissä (+11 C) ja aurinkoisissa olosuhteissa. Auringonvalolla on selkeä mielialaa kohottava vaikutus. Käytiin aamuisin pitkillä kävelyillä rannalla, sitten pubissa syömässä, nauttimassa joulutorin tunnelmasta yms. Hotellissamme oli uima-allas ja kaksi saunaa, joista toinen eukalyptyshöyrysauna ja toinen perinteinen suomalainen. Iltaisin saunottiin ja uitiin, sitten istuttiin takkahuoneen omaisessa baarissa ottamassa pari pinttiä olutta.

IMG_8327 IMG_8326 IMG_8324 Tämän aamun lenkillä poikettiin joulumyyjäisissä. Koska leivon ja kudon itse ihan tarpeeksi, kävin vaan mielenkiinnosta katsomassa, mitä on tarjolla. Loppujen lopuksi ostin kaksi koristeellista peltiämpäriä, joihin voisi tehdä kynttilä- tai hyasinttiasetelman.

IMG_8342 Eilen ostin hyasintin ensimmäistä kertaan noin kolmeenkymmeneen vuoteen. Sen tuoksu ei ole koskaan ollut allergisille ja astmaattisille keuhkoilleni hyväksi, mutta kun olen kerran siedättynyt elämään koiran kanssa, yritän samaa hyasintin vuoksi. Marketista ostettu kukan on värin "yllätys". Koska en ole kerännyt syksyllä sammalta enkä jäkälää varastoihin, tein koristen muovipurkin ympärille voimapaperista ja laitoin kukan lasipurkkiin. IMG_8334  
Enää vähän siihen, kun päivät alkavat taas pidentyä. Ihana ajatus! 

8 kommenttia:

 1. Teil oli lysti loma. Hianoo!

  Mä en oo koskaan kestänyt hyasintin tuoksua (lemua), mut jostain näin semmosen idean, että hyasintti oli pantu lasipurkkiin. Mitäs jos siihen laittais kannen päälle? Vois kokeilla. Tuoskutellaan, hillitysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan näissä nykyajan hyasinteissa vielä yhtä kova tuoksu kuin aikoinaan 70-luvulla? Nythän se tulee nähdyksi ja haistetuksi. Itse en kestä ollenkaan liljoja, joten jos hyasintti alkaa aiheuttaa oireita, jäädytän sen lyhdyn sisään.

   Poista
 2. Hyasintin voi myös pakastaa. Eli pistää litran maitopurkkiin vettä, kukka sinne keskelle ja eiku pakkaseen! Jos kylmää riittää, niin tuo jääkukka ilahduttaa pitkälle kevääseen.

  Ja se on hassua, että syksy saa mielessäni pimetä ihan omaa tahtiaan, mutta joulun jälkeen odotan malttamattomana päivien pitenemistä. Ensin aurinko pilkottaa vähän Intiön vesitornin takaa, sitten kerrostalojen välistä ja helmikuun lopussa onkin jo aika, kun se paistaa koko päivän olohuoneeseemme. (Ja paljastaa kaikki pölyhiukkaset...) Se on todella ihana ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, voin yrittää jäälyhdyn sisään jäädyttämistä, jos alkaa tulla oireita.

   Odotan aurinkoisia hiihtokelejä, koska tykkään hiihtämisestä valoisaan aikaan. En ole ollenkaan sellainen himohiihtäjä, joka jaksaa hinkata samoja latuja pimeällä. Täytyy olla valoa ja mielellään vähän lämpimiä säteitäkin.

   Poista
 3. Eipä uskoisi, että Englannin rannikolla voi saunoa joka ilta ja juoda olutta takkatulen ääressä. Tai no, jälkimmäinen on sentään perienglantilaista. Komeeta kirjokudelmaa syntyy sun käsistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bournemouth elää turismista ja sauna on sellaista eksotiikkaa, joka vetoaa myös britteihin. Saunassa (jossa tietenkin oltiin uikkarit päällä) juteltiin brittimiehen kanssa. Hekin olivat olleet hotellissa kesällä koko perheen voimin ja nyt hän oli vaimon kanssa rentoutumassa kahdestaan. Hyvään hotelliin palataan uudelleen.

   Tytär kertoi, että monen ystävän vanhemmat ovat olleet samassa hotellissa vieraillessaan opsikelevien lastensa luona.

   Poista
 4. Nätit lapaset ja ihanan näköiset maisemat. Nuo jyrkästi nousevat rannat ovat ihastuttavan kauniit. Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkakausi väistyköön ja alkakoon lapasten valtakausi :)

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!