lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kenelle nämä kehtaa edes antaa?

Vähän on elämä alkanut palailla ennalleen, väsymys ei ole enää aivan valtava vaan töiden jälkeen jaksaa muutakin kuin maata sohvalla. Sen huomaa leipomuksista: olen leiponut tällä viikolla kääretorttua, muffinsseja ja puolukkapiirakan. Olen käynyt kahdesti uimassa ja kerran joogassa. Ja olen neulonut vähän kaikenlaista, mutta siitä sitten myöhempänä...ei keskeneräisistä asioista sovi nyt huudella. Siispä ainoastaan näytille villasukat.

Ostin tee tee Pallas -lankaa, kun oli tarjouksessa. Virhe! En tykännyt kutoa lankaa ja vaikka väri näytti kerällä ihan siedettävältä, melkein kivalta, sukkana ei ollenkaan ole mieluinen minulle. Harmaa ei sovi yhtään muiden lankojen kanssa yhteen. Kehittelin kuitenkin sukkaan tuollaisen palmikkokuvion, jotta se veisi huomion pois väreistä. Hah!

IMG_8371
IMG_8373

Oppia ikä kaikki vai miten se oli. Lankakaupassa olisi pidettävä järki kirkkaana. 

14 kommenttia:

  1. Tiiätkös, minusta nuo ovat ihan kivan näköiset sukat. Ne nyt kehtaa antaa kenelle vain, jolla sattuu olemaan sopivan kokoinen jalka, nih! Terveisii M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Seuraava, jolla on syntymäpäivä/uusi työpaikka/kauhea flunssa, saa sukat.

      Poista
    2. Paljon sulla on silmiä tuossa palmikossa ja sukassa yhteensä. Jos nyt innostuisi palmikkosukkaa kutoon. Plokkasin muuten yhdestä sukkaohjeesta idean, jolla saa 1 o 1 n näyttämään ihan sairaan siistiltä (mun ei nimittäin aina ole) Kun kutoo sen takareunan oikein silmukasta, niin tulee vielä tasaisempaa, kun normaalisti. Koklaa joskus. En kehtaa sanoo, että karmee nuha on:) Se on kyllä totta, mutta tää pentele on jokavuotista ja allergista. Onneksi on jonkin sortin lääkkeitä sentäs:) Terkkuja M-L

      Poista
    3. Laitoin oikein ohjeen paperille, kun tein ensimmäistä sukkaa. Nyt sitten olen hukannut ohjeen. Ei voi aina onnistua. Mutta laskemalla sain seuraavat määrät:
      yhteensä 52 silmukkaa.

      Palmikko menee seuraavasti: 2 o, 2 n, 6 o, 2n, 4 o, 2n, 6 o, 2 n, 2 o. Muut 1 o, 1 n. Palmikko tulee 6 ja 4 silmukan kohdille.

      Kuulemma leppä kukkii Etelä- ja Keski-Suomessa, tulossa siis meillekin. Enpä ole koskaan aikaisemmin aloittanut maaliskuussa allergialääkkeitä. Kerta se on ensimmäinenkin.

      Pojat on menossa huomenna pilkille ja onhan meillä vieläkin verkot jään alla tuolla 4 km päässä rannasta. Kyllä se vielä kestää - kuuluisat viimeiset sanat!

      Poista
  2. Musta nuo ovat kivan väriset, mallikin on hauska. Mutta jos lankaa ei ole kiva kuljettaa käsissään, ei kutominen luista. Harmaa on joskus ihana väri, mutta sitä on tosi vaikea yhdistää mihinkään muuhun väriin kuin mustaan ja valkoiseen. Hankin kerran harmaat housut, jotka ei sopineet minkään kanssa.

    Toivottavasti se väsymys on nyt pysyvästi poissa ja kevät tuo virtaa ja iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Astmalääkitys on mennyt kuukauden tuplana ja uusi lääke lisänä, jospa se alkaisi vaikuttaa vähitellen. Ainakin poskiontelot pysyneet suurin piirtein auki jo reilun viikon. Jatkuva tukkoisuus on rasittavaa.

      Kuopuksen kanssa meillä on kestovitsi: kun haluamme pukeutua värikkäästi, pukeudumme harmaaseen. Nyt olen vakavasti harkinnut värillisiä farkkuja kevääksi. Työkaverilla (joka on lasteni ikäinen) on kivat sinapinväriset housut, ne eivät edes näytä kovin värikkäiltä. Vaatekaupassa työskentelevä ystävä ehdotti punaisia housuja - huh, vaatii todella nukkumista parin yön yli.

      Poista
    2. Punaiset housut olisivat mahtava idea, osta vaan! Hankin itse tavoistani poiketen sitruunankeltaisen huivin ja jo sillä saa itselleen keväisen olon.

      Poista
    3. Olen nukkunut yön yli, toisenkin. Vieläkin on epävarma olo. Tulisiko niitä sittenkään pidetyksi ja sitten tulee kenkäongelmakin, että minkä kenkien kanssa. Tosin ostin viime viikolla mustan trenssin, joten olishan se kiva saada elämään väriä. Katotaan ny.

      Poista
  3. Siävät sukat. Mä ostin akryylilankaa, kun tarkoitus olis tehdä äidilleni säärystimet yöksi ja hän ei kestä villaa. Mähän en osaa vieläkään tehdä kantapäätä, joten sukat ovat liian haasteellisia minulle.

    Oikein mukavaa, että oot kunnossa. Oho, tota leipomusten ja liikunnan määrää. Hyvät tyttö, go go!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos "tavallinen" villalanka ei sovi, voi kokeilla myös merinovillaa. Kudon nyt minivaatteita merinovillasta ja lanka ei kutisi ollenkaan. Tuntuu lähinnä puuvillalangalta.

      Poista
  4. Mä asettaisin tuon otsikon kysymyksen toisinpäin. Kenelleppä ei näitä kehtaisi antaa? Kyllähän harmaata sopii yhdistää muihinkin kuin mustaan ja valkoiseen, oikein on hienot. Itse tykkään että sukat kuin sukat, olkoot minkä väriset vaan, kehtaa kyllä antaa, sillä jalkojahan ne on tarkoitettu lämmittämään! Tykkään myös palmikoista, itse vaan en jaksa niitä nykertää, sillä mullahan se on nykertämistä, kun on niin hidasta puuhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä nyt tulee kehuja, ihan tässä alkaa musta-valkoista ihmistä hirvittää. Taidanpa olla liian kriittinen.

      Poista
  5. Mutta minustapa nämä ovat tosi nätit sukat. Värit etenkin! Mukavaa vaihtelua sukkatarjontaan. Mutta jos kutominen on hankalaa, niin ei sitä väkisten kannata kutoa.

    Niin, mulla on ne sinapin väriset (lue vauvan kakka) ja pinkit housut... Ja oon yli 50 vee. Naurakoot ken haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kutomisen pitää olla nautinnollista niin kuin vähän joka asian tässä elämässä.

      Sinapinväriset housut mulle kelpaisikin, mutta noita punaisia täytyy makustella...

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!