maanantai 28. huhtikuuta 2014

Remonttia sekä ostoksia ja myssy vauvalle

Remonttipäivitystä:

Makuuhuoneen ja tuulikaapin lattia on valettu ja hiottu. Seinät on levytetty ja osin paklattukin. Etualalla olevaan syvennykseen tulee (avo)naulakkosysteemi.

 blogi3blogi2
Etuovesta kulkeminen on välillä mahdotonta, joten vaihdettiin takaovi uuteen. Nyt sieltä kehtaa kulkea tuttujen lisäksi vieraatkin.  Oven vieressä uudet pihakenkäni. Lidlistä hintaan 5,99 €. Irroitettava sisäpohjakin - kätevää. (Ei ole kyllä kiinalaiselle tekijälle paljon jäänyt käteen.)

Ja sitten mini-ihmiselle vähän hankintoja: Finlaysonin norsupussilakanat ovat vain niin ihanat. Nuoripari kävi (norsu)safarilla Keniassa häämatkalla ja toivottavasti mini-ihminenkin pääsee vielä joskus näkemään ja kokemaan yhtä hienoja elämyksiä.

blogi4 Pieniltä kirpputoreilta tekee usein ne parhaimmat löydöt. Kävin Honkapirtillä (paikallinen "seurantalo") MLL:n kirpputorilla ja tein omasta mielestäni hyvät ostokset: Brion juna 4 €, karttapallo 2 € ja norsu (tietenkin) 0,50 €.  blogi1  
Ja sitten lopuksi myssy. Kudoin 26 vuotta sitten esikoiselle samanlaisen myssyn ja miksipä etsiä uutta mallia, kun tämä perinteinen on vaan niin hyvä. Lankana Novitan Wool ja ohjeenkin otin Novitan sivuilta.  blogi5 Sellaista tällä kertaa pitkästä aikaa. Meinattiin lähteä mökille, mutta lupasi niin kylmää ilmaa, ettei taideta mennäkään. Tosin olen loppuviikon talvilomalla, joten ilmat ovat ihan sen mukaiset. Olkaapa kunnolla, vappukin on ihan kohta. 

4 kommenttia:

 1. Vitsit, että sun miäs jaksaa hienosti edistää remonttia. Hienot hankinnat sekä mini-ihmiselle, että itsellesi. Afrikassa käynti on kyllä tosi elämys (olen kerran käynyt Namibiassa). Norsuja ei nähty, kun sitä varten olisi pitänyt mennä ihan Pohjois-Namibiaan johonkin kuuluisaan luonnonpuistoon.

  Tuo myssyhän on se perinteinen vauvanmyssy. Minä en osaa sitä neuloa, nutta ehkä sitten, jos/kun on aika, minäkin saan tuommoisen väkerrettyä. Oikein paljon terkkuja teille sinne Oulun tienoille! M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myssy on helppo tehdä. Syntyy yhdestä kappaleesta, reunoissa kavennetaan ja lisätään. Saumat ja nyörit ja avot, siinä se on. Fiksu olisi tehnyt jostain silkkilangasta, minä käytin vauvaystävällistä villaa. Voihan tuota tehdä toisenkin. Kyllä sinäkin osaat - kun sen aika on.

   Toukokuu alkoi, kevätterkut teille!

   Poista
 2. Tuon mallinen myssy oli pikkusiskollani vaaleanvihreänä v. -65. Muistan ihmetelleeni tuota otsan v-mallia, mutta nyt se näyttää jo kivalta. Jännittävää odotusta ja houkuttelevaa remonttia. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. V suojaa otsaa paleltumiselta - kait? Jännää tämä odottaminen, erilaista kuin oman lapsen odottaminen. Paljon tulee mietittyä omaa vanhemmuutta ja omaa suhdetta vanhempiin ja isovanhempiin. Haluan ottaa opiksi; on asioita, joita haluan viedä eteenpäin tuleville polville ja sitten taas asioita, jotka haluan katkaista.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!