sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kevyt kesähaaste

Pieniä timantteja -blogin Virpi nakkasi haasteella ja sehän osui ja uppos. Täytyy välillä murtaa vanhat käyttäytymiskaavat ja pinttyneet tavat, minähän en siis todellakaan ole mikään haasteihminen. Nyt olen! 

1. Nautitko auringossa olemisesta?

Kyllä, kyllä ja kyllä. Vaaleaihoisena ja herkästi palavana käytän kunnon suojakertoimia ja lierihattua, mutta mikään ei ole ihanampaa kuin loikoilu auringossa hyvää kirjaa lukien. 

IMG_4069

2. Mistä kesäkukista pidät eniten?

Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan. Jostain syystä perinteiset samettikukat viehättävät aina. 

3. Mitä tulee mieleesi sanoista lapsuuden kesät? 

Mummola Etelä-Pohjanmaalla, jossa vietin lapsuudessani kesälomia. Pappa tai eno kuskasi uimaan ja isolta mansikkamaalta löytyi aina makeat marjat välipalaksi. 

IMG_4071
4. Kesäaamu vai kesäilta?

Molemmat. Kesällä ei haluaisi mennä nukkumaan ollenkaan. 

5. Kesäherkkusi? 

Grilliruoka ulkona nautittuna. Savustettu kala. Uudet perunat. Lapsena olin ronkeli, nykyään syön melkein kaikkea (kiitos ei sipulille).   IMG_4074 Kuvat Sodankylän Kukasjärveltä, jossa vietimme pitkää viikonloppua. Käki kukkui, eikä aurinko laskenut. 

En haasta ketään, mutta luen mielelläni muiden kesämietteitä.

8 kommenttia:

 1. Ihania järvikuvia, meitä ei ole sää oikein suosinut mutta nyt alkaa jo aurinko pilkistämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin sunnuntaista tuli aurinkoinen iltapäivän kuluessa. Naapureiden iloksi leikkasin nurmikon (lehtien tekstaripalstat täyttyvät kesäisin kommenteista "miksi nurmikko pitää aina leikata sunnuntaina?") ja pidän pyykki- eli liputuspäivää, koska lakanat sun muut kuivuvat parissa tunnissa. Voi sitten aloittaa viikon pyykkikori tyhjänä.

   Poista
 2. Upeita kuvia - alkoi tehdä mieli Pohjois-Karjalan mökille! Ja haasteet ovat kivoja lukea, mutta välillä vähän haastavia tehtäviä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kesän alussa mökkeily Lapissa on mukavaa. Saunan jälkeen voi iltayhdeltätoistakin istua auringonpaisteessa ja kuunnella käkeä, vain muutama hyttynen oli herännyt. Heinäkuussa samaisella mökillä ympärillä pyöriä satoja ja tuhansia hyttysiä ja mäkäräisiä.

   Olin lapsena se, johon ketjukirjeet katkesivat. Täytyisi oikein analysoida tätä haastekielteisyyttä ja mistähän tuo johtuu.

   Poista
 3. Kauniita kesäkuvia, tuli oikein kesäinen olo. Eilen olimme juhlistamassa yhtä ylioppilasta seilaten tuossa Hesan edustalle isolla 23 metrisellä vanhan mallin mukaan rakennetulla purrella. Ei ollut kauhean kesäinen olo, mutta menihän se hyvässä seurassa ja talvitakki päällä. Tänään sitten onkin ollut vähän flunssainen olo.

  Kyllä on kesäinen kuva tuo viimeinen, tai no, kaikki kuvat ovat kesäisiä. Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan Oulun seudulla sää suosinut lakkiaisia, vettä satoi välillä ja kylmäkin oli. Just samanlaista kuin pari vuotta sitten kuopuksen lakkiaisissa. Tuollainen pursi kuullostaa kivalta paikalta viettää lakkiaisia ja lämpimällä säällä olisi ollut melkein täydellinen paikka. Säälittää kylmällä säällä kevyissä mekoissaan värjöttelevät neitokaiset, pojilla puku on taas kuuma kovalla helteellä. Ei käy tasan...

   Poista
 4. Kuvat pistävät haukkomaan henkeä. Järvenselkä. Juuri tuollaisista tunnelmista oma mieleni pitää kaikista eniten.

  Olet siis täysiverinen kesäihminen:) Mummola maalla on varmaan ollut ihana elämys. Mum mummola oli Oulun Matriitissa, mutta kyllä sielläkin oli kukkia täynnä oleva piha omenapuineen ja marjapensaineeen.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen alku- ja loppukesäihminen. Heinäkuustakin tykkään, mutta enemmän pidän alkukesän heleästä vihreydestä ja luonnon heräämisestä sekä loppukesän sadonkorjuuajasta.

   Vesi on ihana elementti, vaikka onkin välillä pelottava. Jos olen mökillä, haluan olla lähellä vettä. Kuivan maan mökki-ihminen en ole.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!