lauantai 1. lokakuuta 2011

Pientä puuhastelua pihalla

Kottikärryt täynnä oksia ja lehtiä. Kaatopaikkakuorman teko on siis alkanut. Oulussa jaettavan jäteoppaan mukana tulee kaksi kuponkia, joilla saa vielä puutarhajätettä ilmaiseksi kaatopaikalle. Siitä huolimatta osa lähitalojen asukkaista vie puutarhajätteensä lähimetsään. Raivostuttavaa! Miehellä on taas pieni projekti menossa. Ja kaikki työkalut, koneet ja laitteet, ovat siis omia. Ei ihme, ettei meidän autotalliin mahdu autoa. Autotalli toimii lähinnä moottoripyörä- ja työkaluvarastona. 

Koiralle piti virittää kauniin syyspäivän kunniaksi aurinkotuoli pihalle, vaikka ajattelin auringonottoajan jo menneen ohitse. Ei vielä - onneksi. Kauniita syyspäiviä ei ole koskaan liikaa.

4 kommenttia:

 1. Kyllä kelpaa! Ollin siis, vaikka ei teillä muillakaan kuvista päätellen ole valittamista.

  Minä ihmettelen, kun ihan täällä kaupungissa ihmiset heittävät tavaroita pois, mihin sattuu. Vanhoja autonistuimia löytyy tienposkesta ja tietysti jääkaappeja metsästä. Vielä hämärästi saatan ymmärtää, että ylioppilaskylän ympäristöstä löytyy luonnosta huonekaluista tietokoneeseen, mutta muu menee yli horisontin. Kun kerran raahataan autolla johonkin, miksei siis oikeaan paikkaan.
  Yritän samalla muistaa, että jo antiikin aikana harmiteltiin nuorison turmeltuineisuutta...

  VastaaPoista
 2. Katriina, viikko sitten ulkoillessamme Hietasaaressa, huomasimme luonnossa kaikkea sängystä alkaen. Olisi kait ollut helpompi viedä sänky kierrätyskeskukseen kuin Hietasaaren metsiin? Kun ostimme tämän talon yli 10 vuotta sitten, entiset omistajat sanoivat jo silloin, että puutarhajätteet voi viedä tuohon puistoon...

  VastaaPoista
 3. Aika kamalaa.Puutarhajätteet puistoon. Vähän kyllä luulen, ettette ole noudattaneet sitä käytäntöä. Ollila on taas niin makoisat mäyriksen päivät että:) Meillä on oma umpikompostori (tai ei enää umpi kun viime talvena joku hiiri nakersi siihen yllättävänkin ison reiän) ja siitä tulee aika mehevää multaa.Lehdet kyllä saavat ihan maatua maahan. Tosin vähän haravoidaan pinoon ja kipataan yhteen tiettyyn vähän näkymättömämpään paikkaan. Terveisin M-L

  VastaaPoista
 4. M-L, eihän me toki viedä roskia puistoon. Kaatopaikalle ilmaiskupongilla. Siellä on erikseen puutarhajätepaikka ja jätteet maatuvat joskus mullaksi.

  Olen haaveillut ympärivuotisesta kompostorista, sellaista, johon voi laittaa perunankuoret yms. Aika kalliita ovat, mutta täytyy katsella tarjouksia.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!