tiistai 20. joulukuuta 2011

Lumivalkeaa...

Karviaismarjapensas on peittynyt lumen alle. Valkeaa joulua vietetään suurella todennäköisyydellä Oulun korkeudella, mutta eipäs iloita liian aikaisin...

Joulupuu on rakennettu ja koristeltu, joululahjat ostettu ja laatikoiden soseet keitetty. Kinkku on sulamassa ja tyttären kanssa käytiin ostamassa sushitarvikkeita. "Jokaiselle jotakin" on periaatteena joka vuosi. Kaikki saavat toivoa mieluisinta ruokaa ja tämän vuoden tulokas on sushi. Saapa nähdä, jääkö se perinteeksi?

4 kommenttia:

 1. Teillähän on komeasti lunta! Täälläkin satoi lunta koko päivän, mutta asteita ei riitä sittenkään.

  Sushi sopii hyvin joulun kalapitoseen pöytään. Meilläkin kylmät alkupalat maistuvat parhaiten, uusimpana tulokkaana on ollut mätihyytelö ja katkaravut. Laatikoita harkitaan, ainakin teen vain vähän.

  VastaaPoista
 2. Katriina, mielestäni pitää olla avoin uusille asioille ja kyllähän se joulupöytäkin kaipaa aina välillä uudistusta. Vaikka kyllä meillä ne perinteiset ruoatkin pitävät pintansa. Lohta täytyy olla graavattuna, kylmä- ja lämminsavuna. Graavikalan teen nykyään jääkellarin lohena; lohi suolaantuu 3 päivää suola-sokeriliemessä.

  Jos ei nyt tulisi kovin suojasäätä niin valkea joulu olisi luvassa :)

  VastaaPoista
 3. Iloista joulua Ouluun!! Pihalla on sentti lunta mutta en jaksa uskoa, että se jäisi. Joulupöytään kuuluu ehdottomasti kala (paitsi ehkä kala-allergikoille). Maistelkaa sushia. Nam.Voihan se jäädäkin perinteeksi. Meidän kuusi jököttää tuolla jossain tontilla vielä kaatamattomana. Saa mies ja tyttö hakea sen perjantaina. Meidän hassu perinne on sellainen, että tyttö koristelee kuusen vasta aattoaamuna. Jouluiloa teille kaikille Marja-Leena.

  VastaaPoista
 4. Marja-Leena, kiitos kiitos ja sitä samaa teille sinne Kirkkonummelle!

  Minulla tuli tuota sushi-juttua kirjoittaessani sinä mieleen ja ajattelin heti, että eiköhän me seuraavalla Helsingin reissulla jo mennä sushille?

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!