maanantai 17. joulukuuta 2012

Viikko enää jouluun on

Vapaapäivä. Lunta sataa hiljalleen.
Tänä vuonna vietämme kohtuullista joulua. Lahjoja on korissa vain muutama, nekin tarpeellisia (toivottavasti). Miehen kanssa emme osta toisillemme mitään. Meillä on jo kaikkea, mitä tarvitsemme. Ruokaa laitetaan just sen verran kuin syödään. Miehelle kinkkua, naisille lohta ja roast chicken. Porkkana-, lanttu- ja bataattilaatikkoa. Yksi vihreä salaatti riittää. Jälkiruoaksi sekametelisoppaa ja kakkua. 

   IMG_7997  

Satamassakin on hiljaista.

 IMG_7977  
Rauhallista (työ)viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Teillä on suorastaan jäätävän hiljaisen näköistä. Rauhaisaa joulunalusviikkoa. Mieskin saapuu onneksi matkoiltaan tänään ja pääsee lumitöihin. Minulla auto odottelemassa postilaatikolla, kun tuolta tieltä ei enää maasturillakaan selviäisi:)Terveisiä M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis todella PALJON lunta. No huh huh. Jos mies olisi vielä vähän aikaa pitempään ollut reissussa, olisit pian motissa siellä teidän talossa. Tämä meidän tämänpäiväinen lumisade ei on kevyttä pakkaslunta, joka ei juuri hiihtolatujen tekoa edistä. Perinteisen latu-ura vaatii kunnon lumen, ettei kivet ja kannot tule läpi.

   Poista
 2. Hyvää joulua koko perheelle :) Minulla tässä menossa joulusiivous (kuten huomata saattaa)...joulun pitää olla sellainen, että siitä itse nauttii - ei sellainen, kuin sen pitäisi olla muiden silmissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos joulukortista!
   Itsekin laittelin tänä vuonna joulukortteja, kun muutamana vuonna niitä en ole juurikaan lähettänyt. Nyt löysin Englannista kivoja kortteja, joiden hinnasta menee 15% tai jotain hyväntekeväisyyteen. Osalla tuetaan kodittomia, osalla syöpäsairaita jne. Suurin osa myytävistä korteista oli hyväntekeväisyyskortteja ja ne olivatkin sitten niitä kaikkein kauneimpia/hauskimpia. Vähän parempaa tasoa kuin tiimarissa - vaikka ajatushan se on tärkein.

   Meillä oli lauantaina sellainen 15 minuutin joulusiivous. Mies vei eteisen maton ulos ja imuroi. Minä moppasin. Pölyjä ei pyyhkinyt kukaan. Tämän rasittavan siivoussession jälkeen mies sairastui ja minä väsähdin...

   Kyllä olet niin oikeassa, että joulussa on tärkeintä se, että itse nauttii. Kun on viettänyt lapsuudessa sellaisia jouluja, joiden toivoi vain menevän nopeasti ohi, nyt haluaa nauttia joka tunnista ja vaikka pyjama päällä jos siltä tuntuu.

   Poista
 3. Ajattelin juuri tänään, että voisin kysyä nuorisolta, mitä he todella haluavat joulupöydässä syödä ja mitä voitaisiin jättää pois. Niin paljon kuin pidänkin laatikoista, niitä on aika työlästä tehdä kaiken muun ohella vain kahdelle. Jouluinen juuresruukku ja punajuurilaatikko kun kuitenkin ovat kaikille mieluisia kinkun ja kalkkunan seurana. Bataattilaatikko voisi olla myös yksi kiva ruokalaji. Suurinta herkkua ovat kuitenkin kalat keitetyn perunan ja rosollin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt laatikot sellaisiin kaikkein pienimpiin foliorasioihin, ettei tarvitse koko loppuvuotta syödä samaa ruokaa. Vähällä määrällä saa joulun tunnun ja sehän riittää. Lanttulaatikkoon tarvitsin vain yhden lantun.

   Paras onkin kysellä, mitä kukakin haluaa syödä ja tehdä sen mukaan. Ei aina perinteisen kaavan mukaan.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!