lauantai 16. helmikuuta 2013

Huivi x 2

Ostin joskus kerran marketista Novitan Polku-lankaa, kun kerran halvalla sai (minussakin asuu pieni sulovilen). Lanka ei maksanut kuin euron kerä ja vaikka epäilin sekä väriä että laatua, pakkohan oli tuohon hintaan ostaa.

Tein langasta ensin pipon (jota en nyt löydä mistään) ja sitten aloin kutoa siksak-huivia. Lanka on ohutta, joten kolmosen puikoilla aika monta iltaa tikuttamalla huivi vihdoin valmistui.


IMG_8089

Siksak-huiviin meni lankaa vajaa 200 grammaa eli pari kerää. 

IMG_8093
100 grammaa riitti hyvin peruskaulaliinaan. Silmukoita puikoilla 50 ja neule perushelmineuletta. Aikaa tähän ei mennyt kuin muutama ilta, koska silmukoita ei tarvinnut koko ajan laskea toisin kuin tuota siksakkia kutoessa.

Villatakin vartalo-osa on kohta kainaloissa ja jämälankasukatkin ovat puikoilla. Aina pitää olla jotain kesken. 


huivi

8 kommenttia:

 1. Aina pitää ostaa, kun halvalla saa :) (varsinkin lankaa). Mukavan näköisiä neuleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei laske työlle hintaa, muodikkaalle feikkimissonille tuli hintaa vajaa 2 euroa ja tuolle toiselle tavishuiville euron. Aika halpaa.

   Poista
 2. Aina pitää olla jotain kesken - pitää täysin paikkansa :) Pitäisikin vähän esitellä näitä valmiita, taitaa olla pusero, villatakki ja huivi kuvaamatta.

  Minä en oikein välitä noista Novitan langoista - tosin seiskaveikkaa kyllä ostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva nähdä sinun neulomuksiasi, joten kuvaamaan mars mars.
   Novitan lankojen laatu on nyt mitä on, mutta sukkalankana seiskaveikka on kelvollinen ja kestävä. Tätäkään lankaa en olisi ostanut, jos en olisi halvalla saanut, mutta täytyy kyllä sanoa, että vähän oli parempi kuin mitä odotin.

   Poista
 3. Onpa kauniit sävyt. Vielä, kun tuo sininen olisi vihreä, niin olisi ihan täydellinen:) Ei vaineskaan. Kauniit sävyt. Koskas olet Australiaan matkustamassa? Karmean pitkä lento. Ei käy kateeksi, jos meinaat yhteen putkeen lentää.. Terveisiä M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kun halvalla sai, ei voinut värejä valita :)

   Kuukauden päästä pitäisi olla tyttären luona toisella puolen palloa. Vuorokausi menee matkustettaessa kahdella välilaskulla. Singaporessa ehditään verryytellä jalkoja neljä tuntia. Tyttö tulee ensi kesänä Suomeen ja otti lennot Hongkongin kautta. Aikoo jäädä tulomatkalla 2 viikoksi katselemaan välille maisemia.

   Poista
 4. Kivannäköinen huivi, mutta siksak-kuvio on mulle ihan uutta. Saattaa olla liian vaikeaakin, yleensä tartun vai kaikkein helpoimpiin neulomuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksak on helppoa: lisätään ja kavennetaan ja lasketaan silmukoita. Kyllä sääkin osaat.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!