keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Australia, osa 4: puutarhainspiraatio

Brisbanessa on isot puistoalueet ja me kävimme useassa puistossa ihastelemassa hyvin hoidettuja ja viihtyisiä viheralueita, joissa oli huomioitu kaikenlaiset ja -kokoiset kulkijat. Myös piknik-paikkoja grilleineen oli useassa eri paikassa. 

Kuvat Roma Streeet Parkland- puistosta. 
IMG_0694 IMG_0697 IMG_0699 IMG_0706 IMG_0710 IMG_0705 IMG_0707 IMG_0698 IMG_0700

12 kommenttia:

 1. Oi mitä ihania puutarhakuvia ja istutuksia. Minulle kelpaisi tuon ensimmäisen kuvan istutukset:) Muutenkin olen ihan haltioissani sellaisista vanhoista geometrisista puistoista. Esitetään miähelle toivomus... Ei sen puoleen meillä kukkii kymmenkunta narsissia yksien pensasangervojen suojissa. Niitä pensasangervoja siirtoistutettiin tuolta kauempaa ja narsisseja miäs pisti viime vuonna. Ne eivät kelpaa peuroille ja pihakauriille. Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään aina kovasti kaikenlaisista ruukkuistutuksista, mutta myös geometriset muodot miellyttävät.

   Teidän puutarhassa täytyy kyllä aina huomioida peurat ja kauriit tai sitten tontin ympärille pitäisi rakentaa aita.

   Poista
 2. Huh, mitä runsautta! Valtava määrä kukkia ja puutarhatyötä, oliko tuo ihan julkisesti ylläpidetty paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan julkinen puisto ja valtava määrä puistotyöntekijöitä istuttamassa ja hoitamassa kukkia. Ja Australiassahan oli syksy - minkälainen olisikaan puisto kevät- ja kesäaikaan!

   Poista
 3. Wau, mitä kuvia!! Minuun iski erityisesti nuo isot, laakeat ruukut valkoisen kivipeitteen päällä. Tuollainen olisi aivan ihana omalla pihalla! Varsinkin, jos piha olisi muuten sen näköinen, että tuollaisen "kehtaisi" sinne rakentaa.. Nim. Pihahommat - mitä ne on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kuva inspiroi minuakin! Olisi ihana perustaa tuollainen yrttitarha, mutta meidän pieneen pihaan ei kaikkea voi laittaa. Ja sitten olen vähän laiskakin - kuka nyppisi kivien joukosta syksyn lehdet pois?

   Poista
 4. VAU! Aivan mahtavia kuvia! On varmasti ollut henkeäsalpaavan kaunista ihan paikanpäälläkin, kun kuvistakin tuo väriloisto ja vehreys välittyy niin upeana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä parasta - puisto oli vain noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Mielestäni tämä puisto oli todella hieno, rauhallinen ja jokaisen mutkan takana odotti jotain yllättävää.

   Poista
 5. Minä pidän tuosta runsaudesta ja värikylläisyydestä! Mahtava puisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puistossa oli paljon roskiksia, joten roskia ei ollut maassa ollenkaan. Ainoa "häiritsevä" asia oli lukemattomat water dragonit, jotka kyllä väistyivät ihmisen tieltä, mutta niihin ei kyllä tottunut ollenkaan.

   Poista
 6. Ihana puisto ja ihana väriloisto. Mielestäni tuossa yhdessä kuvassa oli mimosa, en ole ikinä nähnyt sitä luonnossa, olisi aika mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että en ole varma. En ole itsekään nähnyt mimosaa ja jos nyt olen nähnyt, en tiedä sitä. Voi voi.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!