lauantai 11. toukokuuta 2013

Villatakki vihdoin valmis

Olen kutonut viime vuodet vain pieniä neuleita: pipoja, lapasia, sukkia, tuubeja... Opiskelun lomassa pienet työt tulivat siinä sivussa. Gradun jälkeen otin itselleni luovemman urakan - villatakin. Mallin löysin Garnstudionilta ja langat tilasin netistä.

IMG_8143 IMG_8145 IMG_8147

Pitkä viikonloppu ollaan vietetty mökillä. Ilma on vaihdellut sateesta aurinkoiseen, mutta tänään lämpötila kohosi iltapäivällä +18 asteeseen. Koivussa on pieni silmu. Telkät ja kirjosiepot tekevät pesää mökkitontin pönttöhin.
  IMG_8139 IMG_8138 IMG_0983  
Hyvää viikonloppua ja äitienpäivää!

20 kommenttia:

 1. Aika urakan olet tehnyt villatakissa. Todella kauniit, sinulle sopivat värit. Voin vain mielessäni hieman kuvitella kanssa tuota kirjoneuleen väkräysmäärää. Minähän neulon enempi nuita palmikko- ja vaatimattomia pitsineuleita. ne jotenkin luonnistuvat minulta paremmin. Kaunista äitienpäivää sinne teitin mökille. Terveisin M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulomasi pitsisukat ovat mökillä mukanani yösukkina. Ne ovat niin pehmeät ja lämpimät.

   Kirjoneule on aika työlästä, mutta kahdella langalla vielä menettelee. Kolmen langan kanssa taiturointi on tuskaista. Vaikeinta on saada langanjuoksut sopivan löysiksi.

   Mökkiaamu on sankkasumuinen, mutta jospa se maisema kohta aukeaisi.

   Poista
 2. Ihania maisemia ja TOSI upea villatakki - WAU!

  Hyvää huomista äitienpäivää Sinulle ja rapsutuksia Ollikalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Moderniin tapaan kuopus oli laittanut yöllä twitterin kautta äitienpäiväonnittelut ja tietenkin englanniksi :D

   Poista
 3. Aivan ihana villatakki! Minä olen väkerrellyt pienempiä juttuja, kuten niitä afrikan kukkia virkaten. Nuorempan neuloin jopa useamman villapuseron. Ja nytkin otin äidiltäni "lainaan" virkkauskirjan...

  Me annettiin sateelle periksi ja palattiin kaupunkiin... Ensi viikonloppua odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun on käytössä tämä miehen suvun yhteismökki niin ollaan sitten omalla vuorolla loppuun asti, vaikka puukkoja satais taivaalta. Toisaalta tällaisessa yhteisomistuksessa on se hyvä puoli, ettei tarvitse aina olla täällä. Ei pääse kyllästymään.

   Poista
 4. Makee villis, ei ihan helpoimmasta päästä. Miten olen kuvitellut sinut tummaksi polkkatukaksi! Ollilla on nuori ja reipas emäntä.

  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katriina!
   Tukka on joskus ollut joskus tummakin, mutta vaalea olen luonnostani. Nyt hiuksissa on ihan oma väri, kun kaikenväriset raidat ovat kasvaneet pois ja annan harmaiden sekoittua omaan perusväriin. En taistele enää vastaan.

   Vähän tuo villatakki tekee pullukan näköiseksi vai olenko sittenkin pyylevöitynyt? Villatakki oli siinä mielessä helppo tehdä, että vartalo-osa kudotaan kainaloihin asti yhtenä kappaleena, hihat pyöroneuleena ja sitten kaikki yhdistetään kaarrokkeeseen. Näin säästyy tylsältä ompelulta.

   Poista
 5. Tosi nätti ja lämpimän näköinen villatakki. Kaarrokkeen värit ovat kauniit, kuvioissa on ollutkin vääntämistä. Kannattaa jatkaa isoja projekteja kun noin hyvin onnistuu :)

  Ja hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mieli jo tekisi aloittaa joku iso juttu. Miehelle villapaita? Hän ei kyllä ole villapaitaihmisiä, kun kuulemma kutittaa. Ehkä itselle sittenkin joku työneule ensi talveksi?

   Poista
 6. Niin hieno! Kivat napitkin löysit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappi-Kikasta löytyy nappi joka tarpeeseen. Halusin kuitenkin puiset ja niitäpä yllättäen ei sitten ollutkaan yhtä iso valikoima kuin muovisia.

   Poista
 7. Vautsi, upea villatakki, ja varmasti oli kova homma sen tekemisessä. Kaunis väri, upea kaarroke ja ihanat kuvausmaisemat.

  Nuorena tein itsekin jonkin verran noita isompia töitä, mutta nykyään niissä menee huomattavasti enemmän (lue: vuosia) aikaa, kunnei enää jaksa niihin keskittyä.

  Mukavaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä jo polttelee joku uusi projekti. Täytyy alkaa selata nettiä sillä silmällä.

   Täytyy ottaa iso urakka sillä periaatteella, että joskus tulee valmiiksi.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos. Villatakki on valmis just kesäksi... aina ei ajoitus ole mitä parhain, mutta eipä Suomen kesäkään aina kaikkein lämpöisin ole.

   Poista
 9. Vau! Tee mami mullekki :) Oot kyllä kätevä käsistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdäkin! Sulle riittää S-koko ja mitähän värejä saisi olla?

   Poista
 10. No niin, hieno tuli villatakista :) Ja vaikka kesää vasten valmistui, tahtoo se syksykin aina jossain vaiheessa tulla vastaan ja silloinhan neuletta taas oikein urakalla tarvitsee :) Lämmintä loppuviikkoahan se lupailee ja meidän vuoro lähteä mökkeilemään perjantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan inspiraatiosta!
   Teidänkin mökillä alkaa olla jo ihan toinen meininki kuin viimeksi siellä ollessanne, kevät nimittäin tekee tuloaan ihan kohinalla. Joko meinaat laittaa lapion multaan ja alkaa tehdä ranskalaista perennepenkkiä?

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!