sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Hyvä tästä tulee... kasvihuone, osa 1

Takapihan remontti on hyvässä käynnissä.
Alkutilanne oli tämä eli kaikki multa oli kaivettava pois.

IMG_1037 IMG_1038 Tilalle tuotiin neljä peräkärryllistä hiekkaa ja siihen päälle asennettiin laatat, jotka poistettiin takapihan toisesta reunasta (tilalle tulee puuterassi) ja etuoven edessä olevasta väliköstä (tilalle tulee kuulemma punaista laattaa). Reunakivet ostettiin tuttavan ylimäärävarastosta puoleen hintaan. Nyt mies kokoaa toista päivää kasvihuonetta - halvalla saa vain kaksi pakettia pieniä osia.

Toivottavasti seuraavat kuvat otetaan valmiista kasvihuoneesta. 


8 kommenttia:

 1. Toivottavasti sinulla tulee olemaan paljon iloa uudesta kasvihuoneesta. Sinnehän kerkiää täksikin vuodeksi vaikka mitä kasvamaan. Kotiviljellyt tomaatitkin maistuvat ihan erilaisilta kuin kaupan tomaatit, vaikka ostan aina kotimaisia tomaatteja. Takaraivoon on iskostunut tämä suosi Suomalaista, vaikka ekologisuutta voi pohtia. Onko parempi ostaa kotimaassa kasvatettuja kasvihuonetomaatteja vai Espanjasta lentokoneella rahdattuja? No olen kuitenkin päätynyt aina kotimaiseen sen suuremmin pohtimatta:)

  Sinulla on loppukesästä tomskuja omasta kasvihuoneesta, eikös vain? Terveisii täältä Kirkkonummelta M-L ja muu poppoo.

  VastaaPoista
 2. Ostin tomaatintaimia lähipuutarhalta jo viikko sitten, kun luulin kasvihuoneen valmistuvan hieman nopeammin. Onneksi on ollut lämmintä myös öisin ja olen välttynyt taimien raahaamiselta sisään-ulos-sisään-ulos. Toivottavasti kasvattaminen onnistuu - olen tosin ensikertalaisena varautunut hieman huonompaankin lopputulokseen. Sanotaan vaikka niin, että jokainen tomaatti on plussaa.

  Tänään käytiin ajelemassa moottoripyörällä 250 km maakunnan pikkuteitä. Siinä meni monta tuntia hyvää puutarha- tai lukuaikaa, mutta pitää välillä miehen mieliksi lähteä kyytiin istumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla ihan oikeasti tulee tomaatteja, wau. Nyt minä julkisesti tunnustan olevani vähän kade, kun sinä sentään pääset vielä motskarin kyytiin. Mulla olisi se painonpudotusurakka ensin edessä.... Ehkä vielä jonain kauniina päivänä. Tai sitten en.Miähellä on muistaakseni bemarissa vaan yhden sitsi, mutta harlikasta en edes muista. No niitä päiviä odotellessa. M-L

   Poista
  2. Laitan varmasi kuvan, jos saan yhdenkään tomaatin. Yhdessä taimessa on sentään jo kukkia.

   Poista
 3. Jee, sun unelmistas tuli totta. Kasvihuone on niiiiin ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ovi ja kattoikkuna sekä kasvihuoneen pulttaus laattoihin kiinni, ettei tuuli vie mennessään. Aika heppana, mies totesi, mutta varmaan asiansa ajaa. Näin on.

   Poista
 4. Ihanaa, saat kasvihuoneen. Noista tomaateista, kotimainen vai ulkomainen? Toki Suomessa kotimainen. Mutta muistan kun olin pieni ja pääsin äidin ja isän kanssa Italiaan. Söin jotain salaattia, jossa oli tomaattia. Voi että se maistui hyvälle! Mietin, että tältäkö tomaatit oikeasti maistuvat. No, osansa oli varmaan lajikkeella, mutta myös sillä, että ne kasvoivat ikuisen auringon alla... ainakin kuvittelin niin. Ja siitä lähtien olen haaveillut kasvattavani itsekin tomaatteja, mutta tietenkin kasvihuoneessa. Kun nyt saisi sen kasvihuoneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italiassa tomaattilajikkeita on kymmeniä, eri tomaatti eri tarkoitukseen. Ei missään saa niin hyviä tomaatteja kuin Italiassa. Ja Kreikassakin olen syönyt kyläsalaatin, jonka tomaatit olivat punaisia ja makeita niin että vieläkin tunnen maun suussani.

   En nyt hehkuta kovin omilla tomaateilla. Pessimisti ei pety.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!