torstai 17. lokakuuta 2013

Grand Place, Brussels, osa 2

Olin kolme vuotta sitten joulun alla työreissulla Brysselissä ja Luxemburgissa. Oli joulutoria, valoja ja koristeita. Pakkasta ja luntakin satoi. Reissun kruunasi kuitenkin jouluisen Grand placen ääni- ja valoshow. Talojen seiniin heijastuu liikkuvaa kuvaa, jota säestää musiikki. Kuin katsoisi puolisen tuntia pienoiselokuvia.

IMG_5192 IMG_5191 IMG_5188 IMG_5187 IMG_5185 IMG_5183 Jo kuukausi sitten bongasin ensimmäiset siniset "jouluvalot" ja on yksi naapurin ehtinyt koristelemaan kuistinsa. Jokainen oman mielensä mukaan. Eipä silti, kyllä sekä aamut että illat alkavat olla pimeitä. Otsalamppu on tarpeen koiran kanssa lenkkeillessä, kuten myös heijastimet. Liian monta pyöräilijääkin ajaa ilman valoja. 

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kuvioita, varsinkin tuo hippihenkinen. Tuollaisia katsoisi mielellään suomalaisen ankeisiin virastotaloihin heijasteltuna talvisaikaan. Johan saataisiin eloa kaupunkikuvaan.

  Mutta ei niitä sinisiä valovöitä kiitos, ne on kamalia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla näin talon, jonka kaikissa kolmessa kadunpuolissa ikkunoissa oli valot. Oli sinistä, vihreää ja keltaista.

   Poista
 2. Nehän on nykyään kaamosvaloja.... Ihan ok, ehkä. Pauhaussi myy joka vuosi heinäkuussa "pimeneviin syysiltoinhin" mitä eriskummallisimpia lyhtyjä. Mutta meillähän on silloin vielä valoisaa! Kyllä mielestäni iltoja voi jo nyt alkaa valaisemaan, mutta ei sellaisilla epätasasen rytmikkäästi sykkivillä kirkasmetelivaloilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, että meilläkin on yhdet valot takkahuoneen ovenpielessä, mutta ne ovatkin Ollin kulkuvalot :)

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!