sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Grand Place, Brussels

Kävin muutaman päivän työreissun Brysselissä. Workshoppeja ja seminaareja. Hotelli oli Louisen kaupunginosassa kauppagallerioiden vieressä, joten ehdin piipahtaa parina päivänä ostoksillakin. Löysin mustan villakangastakin, villatakin ja -pipon. Kauas piti siis matkustaa talvikamppeiden ostoon!

Kuvat Grand Placelta, joka on aina yhtä sykähdyttävä paikka. Varsinkin pimeällä.

IMG_1676 IMG_1672 IMG_1673 IMG_1675 IMG_1677 IMG_1679  
Kuvat otettu iPhonella. En ota ikinä työreissuun mukaan mitään ylimääräistä, en edes kameraa. Pärjään yhden yön reissut käsilaukulla, mutta nyt kolmen yön reissuun piti ottaa lentolaukku mukaan (tuliaissuklaille pitää olla tilaa).

Kivaa alkavaa viikkoa jokaiselle - se on lokakuukin puolessa välissä!  

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ! Mä haluun tonne kans ! Edellisestä kerrasta onkin jo 30 vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Brysselillä nurja puolensakin: likaisuus, kodittomat, kerjäläiset... Seuraavaksi taidankin laittaa kuvia nykyarkkitehtuurista.

   On tainnut kaupunki muuttua aika paljon 30 vuodessa? Itse olen käynyt ensimmäisen kerran vuonna 2001 ja edelleen se näyttää samalta.

   Poista
 2. Jos ei ollut liian raskas ohjelma, niin varmaan oli ihan mukavakin työmatka. Minä en voi edes sanoa käyneeni Brysselissä, kun me vain pysähdyimme siellä illalla kun ajoimme suurinpiirtein yhtä soittoa Ranskaan ja Bretagneen:) Pissivää poikapatsasta käytiin katsomassa ja tepsuteltiin tuolla aukiolla. Minusta se näyttää ihan samalta kuin noin 30 vuotta sitten:) Terveisii M-L ps. toivottavasti olette säästyneet sähökatkoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella päivällä oli 2 - 3 työjuttua, joten ei ollut liian raskasta, mutta eipä sitä olisi enempääkään asiaa jaksanut. Ensimmäiset sessiot alkoivat klo 9 ja kävely-/metromatkoihin piti varata aikaa, joten ei siinä aamuisin tarvinnut myöhään nukkua. Viimeistään seiskalta ylös. Iltaisin käytiin syömässä ja sitten kävin vaahtokylvyssä, mutta nukkumaankin menin ajoissa ihan joka ilta.

   Sunnuntaina tosiaan myrskysi, mutta sähköt olivat ja pysyivät. Täällä taajama-alueella sähkökaapelit ovat pääsääntöisesti maan alla. Puita oli kaatunut ja peltikattoa irronnut, mutta ei henkilövahinkoja, onneksi. Tämä olikin ensimmäinen syysmyrsky. Seuraavaa odotellessa.

   Poista
 3. Minäkin pyrin matkustamaan aina pelkkkien käsimatkatavaroiden kera.

  Muistan, kun entisessä elämässä autoiltiin Belgiassa. Moottoritie haarautui kahtia (!) ja ei tienviittaa (tai se repsotti jossain). Valittiin tietenkin väärä tie. Kuninkaanlinnan nurmikko rehotti leikkaamattomana. Yht´äkkiä löysin itseni jostain kadulta, jossa oli pelkkiä tummaihoisia vähäpukeisia tyttöjä. Maalaishotellin ympäristöön ilmestyi yön aikana lukuisia roskapusseja. "Kyllä ne joku kerää...". Karkkikaupassa myytiin mustia käden muotoisia karamellejä. Muistoja kuningas Leopoldin ajalta, kun hän valtasi Kongoa itselleen ja leikkautti aina vasemman käden irti. (Sotilaat saivat palkkaansa bonuksia irtileikattujen käsien määrästä). Mutta oli ihan mukavaa. Tintti ja brysselin pitsit... Jokaiseela maalla on omat omituisuutensa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Belgiassa lienee sitten samanlainen viitoitus kuin Ranskassa. Käännyt risteyksessä ja sitten voit vasta tietää, oletko oikealla tiellä. Kiertoliittymissä ei mitään opasteita - muutama kerta on pyöritty pari kolme kierrosta.

   Matkustaminen on siksi niin mukavaa, kun saa kerätä erilaisia kokemuksia. Hyviä ja huonoja. Osaa asettaa oman maan asiat niille kuuluviin mittasuhteisiin. Moni valittaja saisi mennä katsomaan, onko ruoho aidan takana vihreämpää. Joskus voi ollakin.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!