
Kopio ohjeista ja ostoslistaa kirjoittamaan!
Liha ostettiin kauppahallista eli vajaa kaksi kiloa possunlapaa, jota kypsennettiin leivinuunissa neljä tuntia.
Kaikki muu löytyi lähikaupasta, mutta vähän piti tietenkin ohjeita soveltaa joko raaka-aineiden puuttumisen vuoksi tai ihan vaan siitä ilosta, että piti saada oma kädenjälki ruokaan. Viralliset ohjeet löytyvät hesarin sivuilta.

Pikkelöidyt kurkut

Ja lopuksi pieni tunnelmakuva pimeiden iltojen iloksi.

Piti oikein tsekata Hesarin sivulta miten tuo possu oli tehty. Hyvin muhitettu possu on hyvää, esim. kasslerista saa maukasta kun sen laittaa 4-5 tunniksi uuniin =)
VastaaPoistaSyön jonkin verran "punaista lihaa", mutta silloin sen täytyy olla hyvää ja mielellään lähilihaa. Missään tapauksessa meille ei osteta mitään marinoituja tuotteita vaan ainoastaan sitä naturellia itseään.
PoistaKuulostaa herkulliselta. Jaksisikohan possun kanssa odottaa jouluun saakka? Silloinhan tulee kinkun aika... Nyt pitäisi syödä kyllä jotain tosi tulista, niin ehkä tämä lenssu herkeisi. No sitä samaa suurinpiirtein taidat sinäkin potea, jotta atshii vaan ja terveisii Kirkkonummelta, M-L.
VastaaPoistaPikaista paranemista sinne ja tänne. Liekö meillä sama tauti? Kun nenä on tukossa, chili auttaa ihmeesti, alkaa ilma kulkea rööreistä.
PoistaÄkkiäkö se joulu tulee; kohta on marraskuu ja yhtäkkiä onkin ensimmäinen adventti. Nyt vaan odotellaan, koska mediassa alkaa "joulukinkut loppuvat" -hypetys.
Ai kun näyttää houkuttelevalta! On sitä paitsi paljon kevyempää salaatinlehteen kuin sämpylään kietaistuna:)
VastaaPoistaTähän sain ideaa myös keväiseltä Brisbanen reissulta, kun korealaisessa ravintolassa grillattiin lihaa yms. pöydässä ja käärittiin salaatinlehteen suupaloiksi.
PoistaOi, mitä herkkuja! Olen ihastunut tuohon revittyyn possuun eri mausteilla vasta tänä vuonna... Tämä resepti pitääkin ottaa kokeiluun.
VastaaPoistaToivottavasti maistuu!
PoistaMeillä on sellainen ikeasta ostettu rautapata, jossa on hyvä hauduttaa lihaa leivinuunissa. Joukkoon voi nakata yrttejä, vihanneksia - ihan mitä vaan. Laitan aina pohjalle vähän vettä, ettei liha tartu pohjaan kiinni. Padan huolto kuuluukin sitten miehen toimenkuvaan.
Nam! Tuli ihan kurniva olo...
VastaaPoistaMulla tulee aina nälkä, kun katson telkkarin ruokaohjelmia. Omaksi hämmästyksekseni olen tykännyt myös Koko Suomi leipoo -ohjelmasta, vaikka en yleensä suomalaisista kopioista tykkääkään. Toinen suosikki on tällä hetkellä Masterchef Australia - varmaan siksi, että keväällä tehty reissu jätti niin syvän jäljen sydämeen.
Poista