lauantai 11. tammikuuta 2014

Lapasia ja yhdet sukat

Joululahjaksi kudotuista lahjoista ei kuvia ole ja muutenkin valokuvaaminen on ollut aivan minimissään. Päivälläkään ei ole tarpeeksi valoa ja mitä tuolla ulkona olisikaan kuvannut? Mustaa maata ja vesisadetta? Eilen vihdoin viimein alkoi talvi ja tänään on jo -15 C pakkasta. Luntakin on pyryttänyt oikein kunnolla.

Viikon joululoman aikana ehdin kutoa muutamat lapaset ja kynsikkäät.



Itselleni tein Karismasta jämälankalapaset. Näihin upposi viimeisetkin langanpätkät.


Ja tein yhdet tällaisetkin: Lankana Onni ja ohje aivan oma. Kolme kertaa piti purkaa ennen kuin silmukoita oli oikea määrä. 

 
Tällä hetkellä puikoilla ovat sukat ja tuubihuivi. Aina jotain tekeillä, suunnitelmia on enemmänkin.


Hyvää alkanutta vuotta kaikille! 

12 kommenttia:

  1. Kyllä ovat somia kaikki aikaansaannokset! Ja kyllä tuntuu KYLMÄLTÄ tämä yht´äkkinen pakastuminen. Mutta en aio taipua sukkahousuille, en!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekään en pidä sukkahousuista. Mieluummin laitan housujen päälle toppahousut kuten tänään. Tänään "kivasti" puhalteli merituuli kaupungissa...

      Poista
  2. Hienoja kutomuksia!! Terkkuja Kirkkonummelta, blaah täällä sataa lunta. Talvi tulee siis tännekin. Onneksi myöhässä. M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teille ei ehdi metrin kinoksia sataa tänä vuonna. Kun kylmä ilma työntyy meille idästä, tai koillisestahan se taitaa tulla, ei muuten ihan heti lämpenekään. Huh huh. Mahtaa parin viikon päästä tytärtä palella, kun Australiassa on +40 ja täällä -20 astetta. Onneksi mamma on kutonut lapasia... pst. noi vaaleanpunasävyiset on tyttärelle joululahja. Me vietetään joulua uudemman kerran parin viikon päästä.

      Poista
  3. Saiko Olli nyt lopultakin omat villasukat, vai onko onni potkaissut teitä jo lapsenlapsen muodossa?
    Jämälankalapaset ovat kauniit, pieni epäsymmetrisyys on kiinnostavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noista pikkusukista sain kommentteja, että vielä pari lisää ja Ollin sukat ovat valmiit. Eipä olisi kauaa valkoiset :) Jos kaikki hyvin menee, niille löytyy ensi syksynä joku muu käyttäjä.

      Poista
  4. Nättejä kässätöitä, Aikku. Kutominen on rentouttavaa, mut mulla kutominen rajottuu vain suoriin pötköihin. Noh, ny innostuin kokeilemaan, että osaanko tehdä sukankantapään Tuulipoikien myssyihin. En osaa. Yritän katsoo livenä Youtubesta, jos siitä ymmärtäisin paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun asuisit lähempänä, tulisin neuvomaan kädestä pitäen.

      Poista
  5. Hyvän sarjan olet saanut neulottua vapaapäivillä :) Ja onneksi tuli talvi tännekkin. Aivan kamalaa oli se pimeys ja vesisade :( Ei näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieluummin pakkanen kuin vesisade. Nyt on ollut mahtava kuutamokin, aamukuudelta juusto möllöttänyt melko kirkkaasti. Nokka on jo kevättä kohti.

      Poista
  6. Hienoja, tykkään aina just noista jämäilyistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaan ihme juttu, että jämälankakerät eivät meinaa kulua millään. Luulin jo kutoneeni kaikki Karismat, mutta ei - taas löytyi yksi kerä.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!