lauantai 13. elokuuta 2011

Suklaakakku

Suklaakakku on tämän vuoden suosikki. Kuvat ovat äitienpäiväkakusta, mutta tätä on tarjottu koko kesän ajan aina, kun siihen on ollut aihetta ja joskus vähän aiheettakin. Tällä viikolla on jo toinen kakku menossa... 



 
Kakkuun tarvitaan:
5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vahvaa kahvia
150 g tummaa suklaata
250 g voita
5 dl sokeria
2 kananmunaa

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele irtoreunainen suorapohjainen vuoka ja jauhota se tummalla kaakaojauheella.
2. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
3. Mittaa kahvi, suklaa ja rasva kattilaan. Kuumenna ja sekoittele, kunnes suklaa ja rasva ovat sulaneet.
4. Kaada suklaaseos suureen kulhoon.
5. Sekoita sähkövatkaimella sokeri suklaaseokseen.
6. Sekoita vatkaimella myös jauhoseos taikinaan ja lopuksi munat.
7. Kaada vuokaan ja kypsennä uunin keskiritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
8. Nosta kakku pois ja anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista. 

Ohje hieman muunneltu Kotivinkin suklaakakkureseptistä.

12 kommenttia:

  1. Tolkuttoman hyvän näköinen kakku! Tuossa on varmaan juuri sopiva rakenne, ja kahvi tuo varmaan ihana lisän makuun. Ei auta kuin kokeilla tässä joskus.
    (Vaikka juuri aamulla söin puolet pienestä marenkikakusta, jota jäi eilisestä:O))

    VastaaPoista
  2. Katriina, ja tolkuttoman hyvänmakuinen kakku! Kahvi kosteuttaa kakkua ja pitää vielä mainita, että kakku on parhaimmillaan vasta, kun se on saanut mehustua kolme päivää. Emme ole ikinä jaksaneet odottaa niin kauan ennen kuin ensimmäinen pala on leikattu. Kaksi päivää ollut maksimi. Mutta kolmannesta päivästä eteenpäin kakku vain paranee!

    VastaaPoista
  3. On tosiaan hieno kakku! Häätyy kokkeilla jonnain päivänä tätä ohjetta!

    VastaaPoista
  4. Tintsa, paljon reseptejä tulee kokeilluksi, mutta tästä on tullut yksi suosikki.

    VastaaPoista
  5. Slurp. Kuulostaa namille ja valokuvat ovat syötävän ihania =o)

    VastaaPoista
  6. Hanna, maku on taivaallinen. Tätä sun on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Aivan mielettömän ihanan näköinen kakku. Kaiken lisäksi suklaakakkuhan on ihanaa. Täytyy joskus yrittää vaikka en ole mikään superleipuri. Terveisin M-L

    VastaaPoista
  8. M-L, tähän kakkuun ei tarvitse ihmeleipuri ollakaan. Riittää, kun omistat ison kulhon, jossa sekoitat aineet. Nyt vaan yrittämään!

    VastaaPoista
  9. Elisabeth, tätä parempaa suklaakakkua on vaikea löytää.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!