perjantai 9. joulukuuta 2011

Korealaista arkiruokaa

Australiasta kesälomailemaan saapunut tytär teki meille korealaista arkiruokaa. 

Ensin laitetaan kattilaan pitkäjyväistä riisiä kiehumaan, jonka jälkeen paistetaan pannulla (puna)sipulia, paprikaa, porkkanaa, sieniä, ituja ja herne-maissi-porkkanasekoitusta. Kasvikset sekoitetaan kypsän riisin joukkoon, maustetaan soijalla, seesamiöljyllä ja chilillä. Annostellaan lautasille ja puoliksi paistetut kananmunat (keltuainen oltava ehjä) laitetaan annoksen päälle. Ruokailija pilkkoo kananmunan ruoan joukkoon ja lisää mausteita, jos ei ole tarpeeksi tulisuutta. 

Tämän kanssa nautitaan misokeittoa. Niin hyvää ja terveellistä. Kuka väittää, ettei kasvisruoka ole hyvää?

9 kommenttia:

  1. Oi nam, tuota pitää tehdä.... Kiitos :D

    VastaaPoista
  2. Alyttömän hyvän näköistä, juuri sellaista, mistä tykkään. Pitääpä kokeilla, siis hankkia seesamiöljyäkin.

    Kivaa perheviikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Mimmi, ohjetta voi muokata oman maun mukaan. Itse tein tätä ilman sipulia, kun en ole oikein sipulin ystävä. Paitsi valkosipulin.

    Katriina, seesamiöljy oli minullekin uusi tuttavuus. CM:ssä on muuten hyvä valikoima aasialaisia mausteita, kastikkeita ja öljyjä.

    VastaaPoista
  4. Oikein herahti vesi kielelle. Mitenhän tuota varioisi kun tyttö ei pidä erityisesti riisistä ja mies inhoaa keitettyjä herneitä. (Hernekeitto kyllä menee) Ehkä tarvitsee tehdä vain itselle ja laittaa muutama annos pakkaseen:) Terveisiä M-L

    VastaaPoista
  5. M-L, miehelle tehdään ilman herneitä ja tyttärelle voisi maistua riisin kera, jos vaan ruoassa on mausteet kohdallaan. Chiliä tarpeeksi!

    Ja terveisiä täältä Rovaniemeltä, joulupukin kotikonnuilta. Eilen oli -16 pakkasta ja maisema kuin postikortista. Joulupukkia ei ole näkynyt.

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköistä sörsselssöniä, nam! Ja varmasti äitylistä oli ihana saada tytär taas käymään kotona :)

    VastaaPoista
  7. Tintsa, kyllä maistui! Ja onhan se toisen tekemä ruoka aina hyvää. Ajattelepa, että tytär maksoi melko paljon siitä, että sai vaihtaa +30 asteen kesän meidän räntäkeleihin :)

    VastaaPoista
  8. Oi kun kiva blogi sulla, tulin hetimiten vastavierailulle. Tätä täytyy tosiaan kokeilla, vaikuttaa lupaavalta!

    VastaaPoista
  9. Maija, kiva kun kävit ja kommentoit. Tuosta korealaisesta arkiruoasta on tullut kuukaudessa yksi meidän arkiruokasuosikeista.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!