torstai 11. huhtikuuta 2013

Australia, osa 3: reissu Noosaan (Sunshine coast)

Pari ensimmäistä päivää Brisbanessa meni tyttären kanssa seurustellen, mutta sitten pakkasimme repun ja laukun ja lähdimme reissaamaan Noosaan. Ensin bussilla keskusasemalle, sitten junalla Nambouriin ja sieltä taas bussilla Noosaan. Erinäisten seikkailujen jälkeen pääsimme perille. Majoituimme Flashbackers-hostelliin, emmekä edes olleet vanhimpia asukkaita. Nimittäin kaksi ruotsalaista eläkkeellä olevaa pariskuntaa oli reissaamassa pohjoisesta kohti Brisbanea ja näinpä jälleen kerran pääsin kertaamaan ruotsin kielen taitojani. Ruotsalaiset ovat nimittäin sosiaalista porukkaa ja moottoripyöräreissullakin ollaan tavattu mukavia naapureita. 

Noosassa ei hirveästi ole tekemistä, mutta mitäpä sitä lomalla muuta tarvitseekaan kuin lämpimät ilmat ja uimakelpoiset vedet. Meressä oli aaltojen ja virtausten lisäksi polttavia portugalinsotalaivoja (Blue Bottle Jellyfish), joten varovainen sai olla. 
IMG_0502
Sunshine beach. Uiminen on suotavaa vain kelta-punaisten lippujen välissä ja tätä väliä valvoi hengenpelastaja. Näillä rannoilla pelastetaan ihan oikeasti ihmisiä, tämän totesimme omin silmin. Aaltojen ja virtausten vuoksi uimataidottomien olisi syytä pysyä kuivalla maalla. Musta-valkoisten lippujen tuolla puolen oli surffareiden alue. 
IMG_0501
Keltainen lippu varoittaa uimareita.
IMG_0500
Aaltoja, joissa hypittiin. Alla muita meressä eläviä...
 IMG_0505   
IMG_0515

Hostellin piha oli viihtyisä ja iltapäivän lepohetki musiikkia kuunnellen ja pokkaria lukien sai elämän tuntumaan lomalta. Niin oli tarkoituskin.  IMG_0517

Lauantaisin järjestettävillä Eumundin markkinoilla oli satoja myyjiä ja hintataso kohtuullinen. Ostin kengurunnahkaisen kukkaron, nahkalaukun, soppakauhan...IMG_0553 Paikallinen kuppila. Katsoin vain ikkunasta sisään, oli melkoinen meininki keskellä päivää...Eumundiin mentiin bussilla, joilla kulkeminen oli vaivatonta ja kuskit erittäin ystävällisiä ja avuliaita. IMG_0552  
Lopuksi auringonlasku Noosa Main Beachilla.IMG_0556

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Nyt alkaa jälleen kerran nousta sellainen tunne, että kerran tässä elämässä olisi päästävä Australiaan....Edelleen nuo aallot näyttävät minusta niin järkyttäviltä, että enpä taitaisi mennä pomppimaan niissä. Surffaamistakaan en taida enää jaksaa opetella:) Eivätkös ne Portugalin sotalaivat ole ihan ihmiselle vaarallisia?

  Arvaas kun luin nopeasti ostamasi tuotteet, niin minulle tuli ajatus päähän kengurunnahkaisesta soppakauhasta. Vitsit, kun olen tyhmä ja hitaat hoksottimet... Mutta hei Aikku. Näitä sun Australian kuvia voi katsoa ihan loputtomiin. Laita nyt muutama satsi vielä. Sitten kun ollaan päästy osaan kymmenen, niin mä ehkä armahdan sut kuvaruikutuksilta. Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surffaaminen olisi varmaan kivaa, mutta nivelrikkoiset polvet eivät kyllä enää kannusta opettelemaan. Joitakin asioita pitäisi siis kokeilla ennen kuin on liian myöhäistä. Enpä oikein itsekään tuntenut oloani varmaksi Tyynenmeren aalloissa, vaikka osaankin uida. Mies ja tytär sen sijaan nauttivat merestä minunkin puolesta, kun olimme Gold coastilla (siitä myöhemmin).

   Portugalinsotalaiva on ikävä ja ilmeisesti voi olla vaarallinenkin. Eräs tsekkimies joutui uhriksi ja hän kertoi ihoa polttelevan kovasti. Mies kävi huuhtomassa jalkaa puhtaalla vedellä.

   Poista
 2. Tosi hyviä kuvia! Minua on aina kiehtonut hypätä valtameren aaltoihin, mutta ei se kovin hyvä idea sitten olisikaan. Virtaukset ovat pelottavia ja Baywatch on siis totta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtaukset ovat kaikkein pelottavimpia. Kerrankin lähdin uimaan aallon harjalla ja kun aalto vei minua varmaan kymmenen metriä. Tytär sanoi, että räpistelin kuin rapu ja menin vaan veden mukana. Sitten meninkin rannalle...

   Poista
 3. Toivottavasti eivät tule kahteen kertaan nämä kommentit, blogger tökkii. Mutta kysyin kerran tuttavaltani, miltä matka Australiaan tuntui? No, auringossa ei saanut olla 15 min. pidempään ja meressä oli myrkyllisiä meduusoja... No, siitä huolimatta haluan Australiaan! Ja uimisesta en ole koskaan niin perustanutkaan. Ne portugalin sotalaivat... Ihania kuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringossa ei voida varttituntia pidempää ilman suojakertoimia. Käytin lierihattua, aurinkolaseja, kevyttä vaatetusta (paitsi rannalla) ja suojakerroin kolmekymppiä. Kertakaan en palanut.

   Poista
 4. Hui mikä sininen ötökkä ja hui mitkä aallot. Jäisi uimatta, tyytyisin uima-altaaseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin ilma houkuttelee uimaan ja sitten yhtäkkiä unohtuukin kaikki muut meren asukkaat...

   Poista
 5. Hellouta!

  Sinulle on tunnustus meidän blogissa. <3

  http://kaikkielamanikoirat.blogspot.fi/2013/04/sydan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta ja hellouta vaan sinnekin.
   Oon tosi huono tunnusten jakamisessa eteenpäin ja haasteisiin vastaamisessa, mutta olen erittäin otettu jokaisesta tunnustuksesta ja haasteesta.

   Poista
 6. Ihana loma teillä... Merentuoksun ja lämmön voi suorastaan tuntea näistä kuvista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loma oli ihana, mutta aina se arki koittaa.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!