perjantai 8. marraskuuta 2013

Valituksen sijaan kannattaa miettiä hyviä asioita

Tekisi mieli valittaa. Valittaa pimeästä, hämärästä, valottomuudesta siis. Valittaa sateisesta säästä, lumettomuudesta. Valittaa koleudesta, kosteasta kylmyydestä. Valittaa sairastamisesta, väsymyksessä. En valita. Odotan vaan parempia aikoja, kyllä ne ovat tulossa.

IMG_8168 Viikon päästä menen kuuntelemaan Juha Tapiota livenä. Neljän viikon päästä matkustan Englantiin tyttären luo. Tulee adventti, tulee joulu, uusi vuosi, loppiainen. Pitenevät päivät, heräävä aurinko. Saan kotiin kuopuksen, sitten keskimmäisen lapsen. Lomalle siis. Kun pysähtyy miettimään, on paljon mukavia juttuja tulossa. 

IMG_8169

Hyvää viikonloppua. 
Ajatellaan positiivisesti. 
Opettelen sitä koko ajan. 

Kuvat (omia): East Side Gallery, Berliini. 

10 kommenttia:

 1. Samanlaisten tuntemusten kanssa kamppailen minäkin täällä, mutta yritän päästä vielä niitten herraksi. On muuten mainiot kuvat sulla ilmentämässä ajatuksiasi! Niitä katselee ainakin ihan suu messingillä, eikä asiat oikeasti ole kuitenkaan huonosti. Se vaan painaa kuin prässi tuo keli.

  Matkan ajattelu tekee varmasti hyvää, samoin kaikki muukin tuleva. Toivottavasti olet jo parantunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloiset värit piristävät. Pitäisi varmaan lisätä väriä omaan pukeutumiseenkin. Tiedän kyllä kokemuksesta, että tarvitsisin nyt yhden aurinkoisen päivän. Viime viikonloppuna aurinko käväisi vähän aikaa näkyvissä, sen jälkeen se on kadonnut.

   Lääkekuuri näyttää purevan, koska korvaan ei enää koske. Kaikkea sitä pitää kokea keski-iässä.

   Poista
 2. Joskus saa vähän valittaa, kunhan tosiaan muistaa, että niitä hyviäkin juttuja on, on ollut ja tulee olemaan:) Ajattele, jos aina olisi onnellista. Ehkä siitä ei osaisi sitten niin nauttiakaan. En tiedä. Mitä, onko sinulla ollut korvatulehdus? Voi ei. Terveisii, M-L. Ps täälläkin on sateista, kylmää, naapurien koneet jurisevat aamusta iltaan, maanantaina on pohjavalu ja sitten tulee talopaketti. Toisaalta sekin on hauskaa, että tähän korpeen tulee vähän elämää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, korvatulehdus. Netin mukaan 90 % korvatulehdukseen sairastavista on alle 5-vuotiaita lapsia. Loput 10 % on mm. yli 50-vuotiaita naisia. Heh. Ei paljon naurattanut eilen aamulla, kun heräsin korvakipuun. Töissäkin herätin hilpeyttä kertomalla, että oon menossa lääkäriin, mulla on korva kipee.

   On tässä "lämpimässä" syksyssä se hyvä puoli, että mies on menossa huomenna kaverin kanssa merelle kalastamaan, veneellä siis. Muutama vuosi sitten saatiin marraskuussa merelle verkot jään alle ja jäätä oli siis paljon. Ei ole mikään vuosi toisensa kaltainen. Kunhan nyt tulisi jouluksi valkoinen maa.

   Teillä on siis vilskettä naapurissa ja ennen kuin huomaattekaan, talo on jo pystyssä. Meinaavatko ihan jouluksi uuteen kotiin?

   Hyviä juttuja on, kun miettii. Yksi ilon aihe on yli muiden. Keskimmäinen kävi viimeisessä tentissä ja nyt sitten odottelee valmistumistaan. Barcelorin tutkinto eli alempi korkeakoulututkinto. Seuraavaksi jännitetään, että pääseekö hakemaansa yliopistoon (Souliin) suorittamaan maisteriopintoja. Joka tapauksessa taitaa muuttaa helmikuussa Koreaan.

   Poista
 3. Ihna smaoilla yritän elää, vaikka joskus niin potuttaa. Ja sekin on totta, että kun joksus on kurjaa niin osaa arvostaa hyviä hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on elämässä monta kurjaa päivää ollut ja siksi arvostan tavallista arkeakin, kun vaan pysähdyn asiaa miettimään. Miksi ihmisellä on vaan niin kiire, ettei muka ole aikaa pysähtyä edes hetkeksi?

   Mietin illalla, että koira varmaan luonnostaan ottaa pimeänä vuodenaikana rauhallisemmin ja sitten valoisana aikana jaksaa päivystää pihalla aamusta iltaan. Näin meidän ihmistenkin pitäisi tehdä. Katson siis rauhassa telkkaria ja kudon sukkaa.

   Poista
  2. Minä saan puolestani esikoiseni joulupöytään maailmalta. Äidin ruuat on kuulemma parhaita. Tuli hyvä mieli! Ja arvaa mikä niistä? Kinkun kastike... Nyt tuli paineita...

   Poista
  3. Minä saan joulupöytään esikoisen, miniän ja kuopuksen. Keskimmäinen viihtyy tammikuun loppuun asti Australian kesässä - enpä voi häntä siitä moittia. Kellepä ei kesä kelpaisi?

   Pitäiskö sun ruveta harjoittelemaan? Meillä on jo yksi kinkku sulamassa... joka vuosi paistetaan pari koekappaletta ja jouluksi se oikea.

   Poista
 4. Jee, miten loistava asenne :D näinä valittajien kulta(?)-aikoina! Yritän ylläpitää samanlaista asennetta - vaihtelevin tuloksin! Nautitaan tästä ajasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista - nautitaan täysillä jokaisesta hetkestä!

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!