Maustekakku kuvassa ja kotona
Naistenlehdessä oli maustekakun ohje sokeritehtaan mainoksen yhteydessä. Sitähän piti tietysti kokeilla.
Kuvassa kakku näytti tältä:
Ja omatekoinen näytti vähän erilaiselta...
Kakku pitää tehdä isoon kakkuvuokaan; oma isoin vuokani riitti juuri ja juuri. Kakku on myös painava - siis raskas ihan painoltaan, mutta myös koostumukseltaan. Yksi ohut siivu riittää, joten kakku tulee kestämään tämän viikon ihan hyvin. Ohjeen mukaan kakku kestää myös hyvin pakastuksen.
Kakkuun tarvitaan
4 dl piimää, johon sekoitetaan
2 dl tummaa siirappia ja
1,5 dl sokeria.
Sekoitetaan
7 dl vehnäjauhoja,
3 tl kanelia,
1 tl kardemummaa,
1 tl inkivääriä,
1 tl neilikkaa,
1,5 tl soodaa ja
2 dl rusinoita (voi jättää poiskin).
Lisätään lopuksi 175 g sulatettua voita.
Paistetaan 175 asteessa noin 45 - 60 minuuttia. Itse paistoin tunnin ja kakku oli just sopiva. Annetaan jäähtyä vähän aikaa ennen kumoamista.
Kakku sopii oikein hyvin pikkujouluaikaan. Jouluksi taidan tehdä jotain vähän kevyempää.
Hyvältä ja täyteläiseltä näyttää! Mutta ei passaa kokeilla reseptiä. Meillä tuo kakku jäisi yksin minun syötäväksi.
VastaaPoistaYstävällä jo ehdin maistattaa kakkua ja hyvältä maistui molempien mielestä. Onneksi mun ei tarvitse syödä yksin koko kakkua, kun mies osallistuu kiitettävästi maisteluun.
PoistaTänään just ystävä ja työkaveri muisteli mummunsa tekemään piimäkakkua, pitää sanoa, että onkohan tämä sellainen kun harmitteli reseptin puuttumista!
VastaaPoistaEiköhän kaikki piimäkakut ole periaatteessa samanlaisia - vähän rasvan määrässä ja mausteissa on eroa. Tätä kyllä kannattaa kokeilla. Kolme henkilöä on jo maistanut, ei ole tullut moitteita. Mainostin tätä jo kirjastontädillekin siellä käydessäni. Kiva muuten, kun on tuttu kirjasto ja tutuksi tullut kirjastonhoitaja - ei niin kiva, että säästöpaineiden vuoksi lähikirjastomme on lakkautusuhan alla.
PoistaNäyttää mehukkaalta; minä tykkään piimäkakusta, mausteisesta talviherkista. Mulla on yksi Maippi Heljon paljon leivottu ohje, johon ei myöskään panna munia. Olisi kiva ostella välillä uusia vuokia, mutta kun on vaikea heittää pois vanhoja. Lehden kuvassa on niin hauskat kuviot, vaikka makuunhan se ei vaikuta.
VastaaPoistaMulla on kaksi vanhaa kakkuvuokaa, toinen on äidiltäni 60-70-luvulta ja toinen mummulta ja ehkä vähän vanhempi. Iso ja pieni. Anopin jäämistöstä sain sellaisen kullanvärisen täytekakkuvuoan ja näillä olen pärjännyt tähän asti. Nyt minuakin alkoi houkuttaa uusi vuoka, tuollainen kuvankaltainen korkea vuoka terävillä kulmilla.
PoistaHuomaa hyvin, että pieni stailaus tekee kakusta paljon paremman näyttävän, siis tuossa mainoksessa. Ei mulla. Ha-haa!
Minen uskalla ees leipoa, kun minun syötäväksi ne jäisi kaikki. Miten voi tulla noin erivärisiä? Toinen on kuin suklaakakku ja toinen hmm, vaikka banaanikakku. Hyvä varmaan on kuitenkin. Lehdessä on pistetty jotain värivahvennetta. En epäilisi hetkeäkään. Terkkuja teillepäin M-L
VastaaPoistaKuvankäsittelyllä saadaan kakku näyttämään ihan miltä tahansa. Harvoin lehden kuvassa oleva ruokakaan on kotikeittiössä samanlaista. Monet ruoka-aineet ovat itse asiassa raakoja kuvattaessa, koska keitettäessä/kypsennettäessä rakenne, väri yms. muuttuvat.
Poista