maanantai 18. marraskuuta 2013

Maustekakku kuvassa ja kotona

Naistenlehdessä oli maustekakun ohje sokeritehtaan mainoksen yhteydessä. Sitähän piti tietysti kokeilla.

Kuvassa kakku näytti tältä:

IMG_8322  
Ja omatekoinen näytti vähän erilaiselta... IMG_8315 Kakku pitää tehdä isoon kakkuvuokaan; oma isoin vuokani riitti juuri ja juuri. Kakku on myös painava - siis raskas ihan painoltaan, mutta myös koostumukseltaan. Yksi ohut siivu riittää, joten kakku tulee kestämään tämän viikon ihan hyvin. Ohjeen mukaan kakku kestää myös hyvin pakastuksen.

Kakkuun tarvitaan
4 dl piimää, johon sekoitetaan
2 dl tummaa siirappia ja
1,5 dl sokeria.
Sekoitetaan
7 dl vehnäjauhoja,
3 tl kanelia,
1 tl kardemummaa,
1 tl inkivääriä,
1 tl neilikkaa,
1,5 tl soodaa ja
2 dl rusinoita (voi jättää poiskin).
Lisätään lopuksi 175 g sulatettua voita.

Paistetaan 175 asteessa noin 45 - 60 minuuttia. Itse paistoin tunnin ja kakku oli just sopiva. Annetaan jäähtyä vähän aikaa ennen kumoamista.

IMG_8317 IMG_8316 IMG_8320 Kakku sopii oikein hyvin pikkujouluaikaan. Jouluksi taidan tehdä jotain vähän kevyempää.

8 kommenttia:

  1. Hyvältä ja täyteläiseltä näyttää! Mutta ei passaa kokeilla reseptiä. Meillä tuo kakku jäisi yksin minun syötäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävällä jo ehdin maistattaa kakkua ja hyvältä maistui molempien mielestä. Onneksi mun ei tarvitse syödä yksin koko kakkua, kun mies osallistuu kiitettävästi maisteluun.

      Poista
  2. Tänään just ystävä ja työkaveri muisteli mummunsa tekemään piimäkakkua, pitää sanoa, että onkohan tämä sellainen kun harmitteli reseptin puuttumista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän kaikki piimäkakut ole periaatteessa samanlaisia - vähän rasvan määrässä ja mausteissa on eroa. Tätä kyllä kannattaa kokeilla. Kolme henkilöä on jo maistanut, ei ole tullut moitteita. Mainostin tätä jo kirjastontädillekin siellä käydessäni. Kiva muuten, kun on tuttu kirjasto ja tutuksi tullut kirjastonhoitaja - ei niin kiva, että säästöpaineiden vuoksi lähikirjastomme on lakkautusuhan alla.

      Poista
  3. Näyttää mehukkaalta; minä tykkään piimäkakusta, mausteisesta talviherkista. Mulla on yksi Maippi Heljon paljon leivottu ohje, johon ei myöskään panna munia. Olisi kiva ostella välillä uusia vuokia, mutta kun on vaikea heittää pois vanhoja. Lehden kuvassa on niin hauskat kuviot, vaikka makuunhan se ei vaikuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kaksi vanhaa kakkuvuokaa, toinen on äidiltäni 60-70-luvulta ja toinen mummulta ja ehkä vähän vanhempi. Iso ja pieni. Anopin jäämistöstä sain sellaisen kullanvärisen täytekakkuvuoan ja näillä olen pärjännyt tähän asti. Nyt minuakin alkoi houkuttaa uusi vuoka, tuollainen kuvankaltainen korkea vuoka terävillä kulmilla.

      Huomaa hyvin, että pieni stailaus tekee kakusta paljon paremman näyttävän, siis tuossa mainoksessa. Ei mulla. Ha-haa!

      Poista
  4. Minen uskalla ees leipoa, kun minun syötäväksi ne jäisi kaikki. Miten voi tulla noin erivärisiä? Toinen on kuin suklaakakku ja toinen hmm, vaikka banaanikakku. Hyvä varmaan on kuitenkin. Lehdessä on pistetty jotain värivahvennetta. En epäilisi hetkeäkään. Terkkuja teillepäin M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvankäsittelyllä saadaan kakku näyttämään ihan miltä tahansa. Harvoin lehden kuvassa oleva ruokakaan on kotikeittiössä samanlaista. Monet ruoka-aineet ovat itse asiassa raakoja kuvattaessa, koska keitettäessä/kypsennettäessä rakenne, väri yms. muuttuvat.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!