keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Pulassa

Majapaikkamme oli noin 10 kilometrin päällä Pulasta, pienssä ja idyllisessä Fazanan kalastajakylässä. Pulaan menimme paikallisbussilla. Yhdensuuntainen matka maksoi 15 kunaa eli noin pari euroa. 

Pulassa on yksi Euroopan parhaiten säilyneistä roomalaisten aikaisista amfiteattereista,  jonka rakensi keisari Augustus ensimmäisellä vuosisadalla ennen ajanlaskun alkua.  Pulan vanhassa kaupungissa on myös useita hyvin säilyneitä muistomerkkejä, portteja ja pylväitä roomalaisten ajoilta. Matkailutoimistosta saa kartan, johon kaikki historialliset nähtävyydet on merkitty.

Jos ei ole kiinnostunut historiasta, Pula kannattaa jättää väliin ja keskittyä Istrian rannikon muihin kaupunkeihin, jotka ovat paljon siistimpiä, kauniimpia ja rauhallisempia.


2 kommenttia:

  1. Roomanaikainen historia on kiehtovaa. Ei uskoisi että siellä on noin hienoja rakennuksia jäljellä ja niistä tiedetään maailmalla vielä niin vähän.

    VastaaPoista
  2. Katriina, itse olen vasta "vanhoilla" päivilläni innostunut historiasta. Kouluaikana historia ei jaksanut kiinnostaa pätkääkään.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!