lauantai 30. heinäkuuta 2011

Takkahuoneen remontti

Koko kesä on mennyt remontoidessa takkahuonetta. Onhan tässä tietenkin lomailtu välillä ja hiljaa hyvä tulee... mikäs tässä, kun ei ole kiirettä ja tapettiakin piti odottaa kolme viikkoa. 

Vanhassa talossa remontti aloitetaan purkamisella,

jonka jälkeen tehdään kaikki uudelleen. 

Vanha lattia piikattiin pois, asennettiin vesikiertoinen lattialämmitys ja valettiin uusi lattia. Tämän jälkeen tulikin kuukauden kuivumistauko, jonka aikana lähdettiin reissuun.

Lattia on laatoitettu ja saumattu. Eilen tapetoitiin yksi seinä, muut seinät on maalattu. Kyllä tästä valmista tulee!

10 kommenttia:

 1. Kiitos Aikku kirjavinkeistä. Pohjoismaiset rikostarinta ovat niin kolahtaneet, ovat vain niin hyviä.
  Minulla on aina oltava hyvä kirja esillä, rakastan lukemista. Luen nyt kolmea yhtä aikaa Kätkäläinen, Hyptonisoijaa sekä Kati Tervon uusinta Jääkaapin henki.
  Taidamme olla samanikäisiä, olen synt -63.

  Remonttinne näyttää hyvin edistyvän :)

  VastaaPoista
 2. Maiju, itsekin olen innostunut pohjoismaisesta rikoskirjallisuudesta niin että melkein kaikki muu on jäänyt. Toinen (aivan erilainen) suosikkini on Diana Gabbaldonin kirjasarja. Ja sitten kotimaisista Miikka Nousiainen.

  Ollaan noin-samanikäisiä, olen vuoden vanhempi. Tässä iässä se ei ole juuri mitään.

  VastaaPoista
 3. Hieno tapetti, jännittävän kolmiulotteinen efekti. Huoneesta tulee varmasti hieno.

  Aah, Gabaldoniin jäin silloin heti kiinni. Osa osalta odotin jatkoa enemmän, kunnes rupesin tilaamaan kirjat englanninkielisinä jaksamatta odottaa suomennosta. Ja sarjaan on ihan selvästi vieläkin tulossa jatkoa, kuhna Diana vaan jaksaa;)

  VastaaPoista
 4. Katriina, tapetti on Cole&Sonin Woods ja se piti tilata Englannista. Voit kuvitella, ettei mies ollut ensin kauhean innostunut - varsinkin kun K-raudan tapetit olisi olleet puolet halvempia. Hieno tuli!

  Ostin G:n uusimman kirjan pokkarina Englannista. Mulla on kyllä vielä toiseksi viimeinenkin kesken, mutta kiva tietää, että lukemista riittää lähivuosiksikin.

  VastaaPoista
 5. Olen joskus jossain nähnyt tuon tapetin ja rakastuin ihan kokonaan. Harmi kun meidän remonttibudjettiin se ei mahdu :( pitää löytää joku muu...

  VastaaPoista
 6. Mimmi, ei se niin kallista ole, kun ostaa vaan yhdelle seinälle.

  Tämä on elämäni ensimmäinen kuviotapetti. Mies sanoi, että seuraavaksi alan varmaan ostaa värikkäitä vaatteita...

  VastaaPoista
 7. Luin Luiden kaikua piiiitkään, kun luulin sen olevan viimeinen kirja. En millään haluaisi sarjan vielä loppuvan! Oikeastaan voisin syksyllä aloittaa taas kaiken alusta, jo kolmatta kertaa.

  VastaaPoista
 8. Katriina, hyvää kirjaa pitääkin lukea pitkään ja vähän kerrallaan. Hyvän kirjan loppuminen tuntuu siltä kuin putoaisi tyhjän päälle.

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno tapetti. Näinhän se on, että remppa on tuplatyötä.Meidän oli aikanaan pakko remontoida meidän rantasauna kun siihen lammenrantaan ei olisi saanut uutta rakentaa. Hirmu homma.Siinä uusittiin kaikki kattoa myöten. Talon rakentaminen oli melkein yhtä helppo kuin sen saunan perusremontti.

  Tuosta tapetista tulee ainakin minulle sellainen todellisen metsän efekti joka on ihanan rauhoittava. Terveisin M-L

  VastaaPoista
 10. M-L, elämäni ensimmäinen kuviotapetti! Kauan mietin, mutta sitten uskaltauduin tilaamaan tuon. Mies on sun kanssa samaa mieltä: on helpompi rakentaa uutta kuin korjata vanhaa.

  VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!