lauantai 28. tammikuuta 2012

Aikun lammaspata

Ostin Viskaalin lähi- ja luomuruokakaupasta Polson lammastilan lampaanlihaa ja tänään kehittelin lammaspadan ohjetta. 

Pilko 1 pkt pekonia pannulle, paista 1,5 kg luullista, paloiteltua lampaanlihaa pienissä erissä pekonin rasvassa. Laita lihat uunivuokaan. Paista kevyesti 2 paloiteltua porkkanaa, 2 sipulia ja maun mukaan valkosipulia. Lisää vuokaan. Laita mausteeksi 2 laakerinlehteä, timjamia ja pippuria. Suolaa maun mukaan. Kaada päälle lihalientä ja lisää lientä myös tarvittaessa paistumisen aikana. 
Annetaan kypsyä (leivin)uunissa noin kolme tuntia.

(Eipä anneta epätarkan kuvan häiritä...)

6 kommenttia:

  1. Mii,
    kuulemma oli. Sanoi mies. Minä tein itselleni moussakaa ja kuopus teki sushia. Koko perhe söi yhdessä, mutta jokainen omaa herkkuaan.

    VastaaPoista
  2. Leivinuunissa hautunut lammaspata on varmasti talvista lohturuokaa parhaimmillaan, lämmintä, kotoista ja herkullista.

    VastaaPoista
  3. Katriina,
    leivinuuni on kyllä yksi (vanhan) talomme parhaimmista asioista.

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä hyvälle, nam! Oletko Viskaalin tuotteita aiemmin kokeillut? Ajateltiin ensi viikolla tehdä tilausta.

    VastaaPoista
  5. Tickler,
    tämä oli ensimmäinen kerta, kun tilasin. Lammaspaketissa tuli patalammasta, kyljyksiä ja paistia. Todella mureaa lammaspataa tuli ja sai ylistävät kommentit myös pojalta ja miniältä. Tilasin lisäksi luomuleipää ja -pottuja. Ja vapaan kanan munia pari pakettia. Tyytyväinen olen ja 5 eurolla toivat kotiovelle asti.

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!