2 munakoisoa viipaloidaan pitkittäissuunnassa, laitetaan uunipellille, voidellaan öljyllä ja ripotellaan päälle suolaa. Paistetaan uunissa noin 15 minuuttia.
Paistetaan luomujauheliha pannulla, lisätään yksi valkosipulin kynsi ja yksi purkki yrttimaustettua tomaattimurskaa. Lisätään pippuria ja kasvisliemikuutio. Annetaan muhia.
Sekoitetaan 2 dl turkkilaista jogurttia, 2 dl juustoraastetta ja yksi muna.
Kootaan moussaka uunivuokaan: alin kerros munakoisoa, päälle jauhelihaa, sitten munakoisoa, jauhelihaa ja päällimmäinen kerros munakoisoa. Lopuksi kaadetaan päälle jogurtti-juustoseos. Voit ripotella päälle vielä vähän juustoraastetta. Paistetaan uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Annetaan jäähtyä kymmenisin minuuttia ennen nauttimista.
Tuolla kastikkeellahan tästä tulee aitoa karppiruokaa! Miksi en itse keksinyt tätä..?
VastaaPoistaKatriina,
VastaaPoistaen edes ajatellut tuota, mutta niinhän se on. Munakoisilla voi muuten olla laksatiivinen vaikutus. Tämä vähän hillitsee omalla kohdallani santsaamista...
Tätä ohjetta täytyy kokeilla, tattis tästä :D
VastaaPoistaTintsa,
VastaaPoistakyllä kannattaa. Ja lämmitettynä maku paranee - jos sitä nyt jää toiseenkin kertaan.
Ajattelin josko perjantaina täräyttäisin ;)
VastaaPoistaTätä mun on kyllä ihan pakko kokeilla! Eikä ohjekaan vaikuttanut liian vaativaltakaan. En varmaan voi kämmätä... =o)
VastaaPoistaTintsa ja Hanna,
VastaaPoistatämä on todella helppo tehdä ja aina on syöty koko kippo tyhjäksi. Koira on nuollut vielä astian puhtaaksi.
Hei, blogissani on Award Sinulle! Terveisin, Mii...
VastaaPoistaMii,
VastaaPoistakiitos ja hyvää viikonloppua.
No niin, hyväähän siitä tietysti tuli ;) Sen verran muutin ohjetta, että kasvisliemikuution korvasin mausteilla ja valkosipulia täräytin pikkaisen enemmän, mutta hyvä ohje ja varmasti tulee tehtyä toistekkin! Joten näitä ohjeita vaan lisää, tän juu!
VastaaPoistaTintsa,
VastaaPoistaparasta näissä suurinpiirtein -ohjeissa onkin, että niitä voi muokata oman maun mukkaan.