Yksi perinnesuosikkini on vispipuuro. Esikoista odottaessani himoitsin vispipuuroa valtavasti. Söin vispipuuroa aamupalaksi, päiväruoaksi ja iltapalaksi, enkä onneksi kyllästynyt puuroon. Siivilöin aina puolukat pois keittämisen jälkeen ja vatkaan puuron vaaleaksi. Eräs oululainen kokki sanoi kerran, että silloin, kun tuntuu, että nyt pitää lopettaa vatkaaminen, sitä täytyy jatkaa vielä viisi minuuttia. Tällöin puurosta tulee tarpeeksi kuohkeaa. (Samaa ei kannata kokeilla kerman kanssa.) Välillä teen vispipuuroa myös karpaloista.
Vispis on oikein sellainen retko-herkku. Teen sitä silloin tällöin lasteni käydessä luonani. He muistelevat aina vispipuuro-lapsuuttaan.
VastaaPoistaVispipuuro-lapsuus - hienosti sanottu.
PoistaMinun ex-käly on kanssa vähän tuollainen, että "pyöräyttää" kääretortun silleen nopeaan, jos sattuu tulemaan vieraita. Minulta onnistuvat parhaiten dallas-pullat suoraan pakkasesta:) Pitäisi varmaan opetella leipomaan mutta kun tuotokset pitäisi minun itseni jättää syömättä:( Viitsisitkös kuitenkin kertoa tuon jauhojen suhteen. Tuskin kolmannes kutakin. Vaikken olekaan mikään pullantuoksuinen äiti niin sen verran ymmärrän tuosta leipomisesta ettei sitä leivinjauhetta kannata kauheasti laittaa. Saattaa uuni täyttyä... Terveisin M-L
VastaaPoistaOhje oli tosiaan hieman ylimalkainen, tässä täsmennystä:
Poista1 lasi munia
1 lasi sokeria
1/2 lasia vehnäjauhoja
1/2 lasia perunajauhoja
1 tl leivinjauhoja
Jo pitäisi onnistua!
Eikä kannata yhtään väheksyä dallaspullien paistamista. Eräänkin kerran olen pyöräyttänyt dallakset ja mökillä ne ovat ihan must. Sitä paitsi dallaspullien tuoksua ei ihan helpolla voita mikään.
Kiitos Aikku! Tarvitsee kokeilla josko onnistuisi kääretortussa:) M-L
PoistaLycka till!
Poista