Joskus on kiva kokeilla jotain ihan muuta ja tämän päivän ruokaan sain idean HS:n ruokatorstain ohjeesta.
Ohjeen mukaan tästä tulee neljä annosta, mutta jos pöydän ääressä on hyvällä ruokahalulla varustettu mies, annoksesta riittää kahdelle, nippanappa kolmelle.
Noin 400 g lohifileetä leikataan noin puolen sentin paksuisiksi, 5–6 sentin pituisiksi viipaleiksi. Pyörittele kalapalat vehnäjauhoissa.
Teriyakikastike:
1 dl teriyakikastiketta
3 rkl vettä
2 rkl miriniä eli makeaa riisiviiniä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 ruukku hienonnettua korianteria
Sekoita teriyakikastikkeen ainekset keskenään kulhossa korianteria lukuun ottamatta.
Paista lohiviipaleita kuumalla
pannulla öljyssä puoli minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon
teriyakikastike. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen
minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri.
Lisäkkeeksi parsakaalia eli puhdista parsakaali, irrota
nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kypsennä keittämällä tai
höyryttämällä viitisen minuuttia. Aseta lautasille salaattia ja parsakaalinuppuja. Lado päälle lohiviipaleita.
Valuta päälle lopuksi kastiketta.
Maistuis varmaan sullekin!
Niin maistuiskin, oli viedä kielen mennessään jo lukiessa! Teriyaki-lohta olen syönyt monesti, mutta tuo inkivääri tuo varmaan ihan uuden ulottuvuuden vielä siihen.
VastaaPoistaItse olen vasta nyt alkanut käyttää korianteria - en edes tiedä, miksi juuri se on jäänyt muiden yrttien varjoon.
PoistaHih, hauska tämä blogimaailma! Tämä on siis Ollin emännän blogi. Alan seuraamaan. Herrrrkullisia ohjeita!
VastaaPoistaTervetuloa tännekin blogiin!
PoistaTeriyakilohta kannattaa kokeilla, oli tosi hyvää.
No kylläpä maistuis mullekin! <3
VastaaPoistaHerkulliset kuvat! :)
Kiitos Kaisa. Seuraavana päivänä lämmitin loput parsat ja kalat itselleni iltaruoaksi ja maku oli edelleen mitä mainioin. Mausteliemi oli oikein imeytynyt kalaan, tähän voi jäädä koukkuun!
Poista