lauantai 5. tammikuuta 2013

Japanilaistateriyakilohta päivälliseksi

Joskus on kiva kokeilla jotain ihan muuta ja tämän päivän ruokaan sain idean HS:n ruokatorstain ohjeesta. 

Ohjeen mukaan tästä tulee neljä annosta, mutta jos pöydän ääressä on hyvällä ruokahalulla varustettu mies, annoksesta riittää kahdelle, nippanappa kolmelle. 

IMG_8052
Noin  400 g lohifileetä leikataan  noin puolen sentin paksuisiksi, 5–6 sentin pituisiksi viipaleiksi. Pyörittele kalapalat vehnäjauhoissa.

Teriyakikastike:  
1 dl teriyakikastiketta
3 rkl vettä
2 rkl miriniä eli makeaa riisiviiniä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 ruukku hienonnettua korianteria

Sekoita teriyakikastikkeen ainekset keskenään kulhossa korianteria lukuun ottamatta.

IMG_8053

Paista lohiviipaleita kuumalla pannulla öljyssä puoli minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon teriyakikastike. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen poristen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu korianteri.

Lisäkkeeksi parsakaalia eli puhdista parsakaali, irrota nuput ja leikkaa varsi viipaleiksi. Kypsennä keittämällä tai höyryttämällä viitisen minuuttia. Aseta lautasille salaattia ja parsakaalinuppuja. Lado päälle lohiviipaleita. Valuta päälle lopuksi kastiketta.

IMG_8054
Maistuis varmaan sullekin! 

6 kommenttia:

  1. Niin maistuiskin, oli viedä kielen mennessään jo lukiessa! Teriyaki-lohta olen syönyt monesti, mutta tuo inkivääri tuo varmaan ihan uuden ulottuvuuden vielä siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen vasta nyt alkanut käyttää korianteria - en edes tiedä, miksi juuri se on jäänyt muiden yrttien varjoon.

      Poista
  2. Hih, hauska tämä blogimaailma! Tämä on siis Ollin emännän blogi. Alan seuraamaan. Herrrrkullisia ohjeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa tännekin blogiin!
      Teriyakilohta kannattaa kokeilla, oli tosi hyvää.

      Poista
  3. No kylläpä maistuis mullekin! <3

    Herkulliset kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa. Seuraavana päivänä lämmitin loput parsat ja kalat itselleni iltaruoaksi ja maku oli edelleen mitä mainioin. Mausteliemi oli oikein imeytynyt kalaan, tähän voi jäädä koukkuun!

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!