Menu oli yksinkertainen: kiinalainen vihersalaatti sekä korianteri-kanasuikalepannu (vokkipannu on myyty kirppiksellä vuosia sitten, mutta ikealainen paistinpannu toimii yhtä hyvin).
Vihersalaatin pohjana meillä oli puolikas kiinankaali ohuiksi suikaleiksi leikattuna ja mukaan sekoitettiin kastike.
Kastike:
1 tl valkosipulinkynsi raastettuna
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
oliiviöljyä, suolaa ja sokeria
Kanavokkiin käytimme
4 broilerinrintafileetä
suikaleiksi leikattuna
tuoretta korianteria
leikattuna 3-4 cm pätkiksi
1 chilipaprika
ohuina siivuina (siemenet pois!)
1 tl inkivääriraastetta
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
paistamiseen öljyä ja tilkka vettä
1 tl soijaa
tilkka seesamiöljyä
suolaa oman maun mukaan
Lisää kuumalle pannulle öljyä ja lisää chili, valkosipuli ja inkivääriraaste. Kääntele nopeasti ja lisä broilerisuikaleet. Lisää tilkka vettä. Paista kypsäksi, lisää soija ja korianteri. Mausta suolalla ja seesamiöljyllä.
Tarjoa riisin kanssa. Vesi sopii ruokajuomaksi ja miksei myös olutkin.
Korianteri ja chili antavat myös kivan houkuttelevan väripläjäyksen annokseen. Voi, maistuis mullekin!
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita!
Olen varmaan jotenkin myöhäisherännyt, koska olen vasta nyt alkanut käyttää korianteria ja chilinkin käyttö on jäänyt vähemmälle. Aina on vara parantaa ja monipuolistaa.
PoistaMjamm. Täytyypäs joskus kokeilla. Tyttö pitää korianterista. Chili on minulle vähän vierasta, kun jotenkin tulee mieleen se "vahva" chili. Tiedän, että niitä on miedompiakin versioita. Terveisä Kirkkonummelta M-L
VastaaPoistaChili ei ole ollenkaan niin vahvaa kuin voisi olettaa. Sen maku vielä pehmenee paistettaessa. Laitan chiliä myös esim. pizzaan niin kuin äsken tehdessäni leivinuunissa pari pizzaa iltaruoaksi. Mies jo meinasi "kuolla" nälkään :) Sanoin kyllä, että jos aikuinen ihminen kuolee nälkään niin on ihan oma vika - varsinkin jos on jääkappi täynnä ruokaa. Ei vaan kuulemma osaa tehdä pizzapohjaa ja siihen minua sitten tarvittiin.
PoistaTänään oli puhelimessa viesti: täällä on tornadovaroitus ja tässä onkin päivä mennyt Brisbane-uutisia ja -kuvia lueskellessa ja katsellessa. Kävin sentään välillä hiihtämässä.
Terkkuja teillekin!
Aikku, äkkiä takaisin linkki tänne Ollin blogiin. Minä olen laiska ihminen ja nyt "joudun" menemään omalle blogisivulle päästäkseni tänne:), M-L
PoistaTuossa Ollin kuvan päällä lukee Mäyräkoira Olli ja siitä pitäisi päästä Ollin blogiin. Jos ei linkki toimi, laita uusi viesti. Mulla kyllä toimii, mutta voihan siinä olla joku hämminki.
PoistaHyvältä vaikuttaa tämäkin ohje. Minähän syön vaikka pieniä kiviä, jos ne ruoan nimikkeellä tarjotaan. Mutta on yksi juttu, mikä iskee aina vastaan, nimittäin tuo korianteri. En tiedä, mistä se johtuu. Mutta kyllä minä vielä opin sitäkin syömään!
VastaaPoistaKun tarpeeksi maistaa jotain uutta ruoka-ainetta, makuun tottuu ja siitä alkaa pitää. Olisko tarpeeksi ollut jotain 16 kertaa tai jotain? En usko tähän, sillä en pidä edelleenkään sipulista enkä hernekeitosta enkä maksalaatikostakaan... jälkimmäistä ei ole tarvinnut maistaa kuin kerran ja senkin kerran jälkeen oksensin pulpetille.
PoistaOmpas herkullisen näköistä :)
VastaaPoistaSittenhän sun pitää kokeilla tätä. Broilerin sijaan voisi kokeilla vaikka jättikatkiksia.
VastaaPoista..jättikatkikset olisivatkin nannaa..
VastaaPoistaKokeile ja kerro sitten, miten maistui.
Poista