lauantai 26. tammikuuta 2013

Kevyttä kotikiinalaista

Tämän viikon Me Naiset -lehdessä oli juttua kevyestä kiinalaisesta ruoasta, joka on muotissa maailmalla. Tästä se ajatus tällä kertaa lähti ja lauantain hiihtolenkin jälkeen kokattiin kiinalaisia herkkuja ammattilaisohjein, mutta pitihän ohjeita vähän soveltaa.

Menu oli yksinkertainen: kiinalainen vihersalaatti sekä korianteri-kanasuikalepannu (vokkipannu on myyty kirppiksellä vuosia sitten, mutta ikealainen paistinpannu toimii yhtä hyvin). 

IMG_8061

Vihersalaatin pohjana meillä oli puolikas kiinankaali ohuiksi suikaleiksi leikattuna ja mukaan sekoitettiin kastike.

Kastike
1 tl valkosipulinkynsi raastettuna
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä 
oliiviöljyä, suolaa ja sokeria 

Kanavokkiin käytimme

4 broilerinrintafileetä 
suikaleiksi leikattuna
tuoretta korianteria 
leikattuna 3-4 cm pätkiksi
1 chilipaprika 
ohuina siivuina (siemenet pois!) 
1 tl inkivääriraastetta
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
paistamiseen öljyä ja tilkka vettä
1 tl soijaa 
tilkka seesamiöljyä 
suolaa oman maun mukaan

IMG_8062
IMG_8063 Lisää kuumalle pannulle öljyä ja lisää chili, valkosipuli ja inkivääriraaste. Kääntele nopeasti ja lisä broilerisuikaleet. Lisää tilkka vettä. Paista kypsäksi, lisää soija ja korianteri. Mausta suolalla ja seesamiöljyllä.
IMG_8064  
Tarjoa riisin kanssa. Vesi sopii ruokajuomaksi ja miksei myös olutkin. 

12 kommenttia:

  1. Korianteri ja chili antavat myös kivan houkuttelevan väripläjäyksen annokseen. Voi, maistuis mullekin!

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen varmaan jotenkin myöhäisherännyt, koska olen vasta nyt alkanut käyttää korianteria ja chilinkin käyttö on jäänyt vähemmälle. Aina on vara parantaa ja monipuolistaa.

      Poista
  2. Mjamm. Täytyypäs joskus kokeilla. Tyttö pitää korianterista. Chili on minulle vähän vierasta, kun jotenkin tulee mieleen se "vahva" chili. Tiedän, että niitä on miedompiakin versioita. Terveisä Kirkkonummelta M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chili ei ole ollenkaan niin vahvaa kuin voisi olettaa. Sen maku vielä pehmenee paistettaessa. Laitan chiliä myös esim. pizzaan niin kuin äsken tehdessäni leivinuunissa pari pizzaa iltaruoaksi. Mies jo meinasi "kuolla" nälkään :) Sanoin kyllä, että jos aikuinen ihminen kuolee nälkään niin on ihan oma vika - varsinkin jos on jääkappi täynnä ruokaa. Ei vaan kuulemma osaa tehdä pizzapohjaa ja siihen minua sitten tarvittiin.

      Tänään oli puhelimessa viesti: täällä on tornadovaroitus ja tässä onkin päivä mennyt Brisbane-uutisia ja -kuvia lueskellessa ja katsellessa. Kävin sentään välillä hiihtämässä.


      Terkkuja teillekin!

      Poista
    2. Aikku, äkkiä takaisin linkki tänne Ollin blogiin. Minä olen laiska ihminen ja nyt "joudun" menemään omalle blogisivulle päästäkseni tänne:), M-L

      Poista
    3. Tuossa Ollin kuvan päällä lukee Mäyräkoira Olli ja siitä pitäisi päästä Ollin blogiin. Jos ei linkki toimi, laita uusi viesti. Mulla kyllä toimii, mutta voihan siinä olla joku hämminki.

      Poista
  3. Hyvältä vaikuttaa tämäkin ohje. Minähän syön vaikka pieniä kiviä, jos ne ruoan nimikkeellä tarjotaan. Mutta on yksi juttu, mikä iskee aina vastaan, nimittäin tuo korianteri. En tiedä, mistä se johtuu. Mutta kyllä minä vielä opin sitäkin syömään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tarpeeksi maistaa jotain uutta ruoka-ainetta, makuun tottuu ja siitä alkaa pitää. Olisko tarpeeksi ollut jotain 16 kertaa tai jotain? En usko tähän, sillä en pidä edelleenkään sipulista enkä hernekeitosta enkä maksalaatikostakaan... jälkimmäistä ei ole tarvinnut maistaa kuin kerran ja senkin kerran jälkeen oksensin pulpetille.

      Poista
  4. Ompas herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
  5. Sittenhän sun pitää kokeilla tätä. Broilerin sijaan voisi kokeilla vaikka jättikatkiksia.

    VastaaPoista
  6. ..jättikatkikset olisivatkin nannaa..

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi!