perjantai 4. tammikuuta 2013

Kappas vain, villasukkia

En ole vieläkään parantunut villasukkaneuloosista ja näitä tulee nyt sitten liukuhihnalta.

IMG_8012 Nämä tein marketista ostetusta tarjousseiskaveikasta, väriyhdistelmä taisi olla punatulkku nimeltään. En tykkää väreistä. Tulipa tehdyksi.

IMG_8009

Tummat sukat ovat perusvillasukat seiskaveikasta ja värikkäät tein nallen kesäisestä väriyhdistelmästä. Ehkä näillekin löytyy käyttäjät.

IMG_8010 Lisäksi tein Novitan Polku-langasta pipon. Marketin tarjouskorissa oli näitä lankoja euron kerä ja sisäinen sulovilen heräsi talviuniltaan. Olen tekemässä langasta nyt siksak-huivia, mutta ohut lanka, ohuet puikot ja jatkuvat kavennukset + lisäykset tekevät kutomisesta hidasta puuhaa. Ehkä sitten ensi talveksi käyttöön...

Lupasin itselleni, että gradun valmistuttua rupean kutomaan itselleni villatakkia. Tämän kokoisesta kaupungista ei löytynyt sopivia lankoja, joten tilaus nettikaupasta lähti eteenpäin. Villatakista voi tulla joko ikuisuusprojekti tai sitten innostun todella isommista neuletöistä. 

Mutta en minä sukkien kutomista lopeta.

6 kommenttia:

 1. Minä haluaisin itselleni tuollaisen villasukkaneuloosin, jonka avulla saisin kudottua muutaman keskeneräisen tekeleeni loppuun sekä tyhjennettyä lankavarastoani:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankavarasto ei näytä tyhjenevän koskaan. Jämälankasukkia olen tehnyt koko talven... mistä noita lankakerän loppuja oikein tulee?

   Poista
 2. Jaahans, siellä ollaan istuttu mukavasti sohvan nurkassa ja annettu puikkojen heilua :) Tuossap pipossa on kyllä hyvät, maanläheiset väri. Juu, tiedän tämän pienten lankakerien kertymisen vallan hyvin. Pitäisi taas kehitellä joku jämälankatyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta samaisesta pipolangasta teen sitä huivia... hitaasti ja hartaasti.

   Poista
 3. Sukkaneuloosin ottaisin minäkin koska en niiden kutomisesta kamalasti välitä. Tein syksyllä sukkien sijaan Dropsin ohjeella parit tossut, niitä voi käyttää sisällä varpaita lämmittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tein välillä tossuja jämälangoista. Ei pidä väheksyä tossuja varpaiden lämmittäjinä, toimivat yhtä hyvin kuin sukatkin.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!