sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Omenakeikauskakku

Tänään teki mieli kokeilla jotain uutta leivonnaisohjetta ja muistin Kodin Kuvalehdessä olleen omenasarlotkan ohjeen. Tietenkin tuunasin ohjetta hieman ja nimesin kakun helpommin muistettavaksi omenakeikauskakuksi

IMG_8115

Laita irtopohjavuoan pohjalle (reunan väliin) leivinpaperi ja voitele vuoan reunat hyvin.
Kuori 5-6 Granny Smith omenaa, poista siemenkodat, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Lado omenaviipaleet vuokaan. Purista jokaisen kerroksen päälle hieman sitruunamehua. Ripottele päällimmäisen kerroksen päälle kanelia.

IMG_8113

Vaahdota 3 munaa ja 2,5 dl sokeria.
Sekoita 2,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl vaniljasokeria ja 1 tl leivinjauhetta.
Lisää muna-sokeriavaahtoon.
Kaada seos vuokaan omenaviipaleiden päälle.

IMG_8112

Paista 175°:ssa noin 45 minuuttia. 
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja siivilöi päälle tomusokeria.
Tarjoa vaniljajäätelön kanssa. 

6 kommenttia:

  1. Varmaan ihanaa. Hei ettekös te voisi muuttaa tähän johonkin ihan naapuriin? Voitaisiin kahvitella yhdessä ja kyl varmaan noiden koirienkin treffit menis, kun pidettaisiin ne kiinni:) Sitäpaitti ei tarttisi vaihtaa lentokonetta, kun matkustelee tyttöjä katsomaan maailmalle. Terveisii M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kait me sitten voidaan muuttaa jonnekin sinne Uudellemaalle, että voidaan kahvitella...

      Poista
  2. Miten voikin näyttää mehukkaalta kakulta! Tekee kyllä mieli kokeilla kotonakin. Syötiin juuri päivällä äitini kanssa teatterissa omenapiirakkaa, jonka pohja maistui pahvilta, juuri niin kuin leipomokakuissa joskus maistuu. Muuten kyllä oli hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Oli hyvää päivällä, mutta nyt illalla vielä parempaa. Entäs huomenna? Tämä maistuu vähän omenastruudelille, mutta on onneksi rasvaton vaihtoehto sille.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tätä on vielä pari pientä palaa jäljellä ja voin kyllä sanoa, että paranee vaan vanhetessaan.

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!