sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Suklaakuorrutteisia suklaamuffinsseja

Harrastan leipomista muutaman kerran viikossa, mutta yleensä tulee tehdyksi niitä samoja leivonnaisia kuin ennenkin. Joskus on marjapiirakkakausi, sitten taas tiikerikakkua. Nyt on menossa suklaaleivonnaisten kausi. 

IMG_0275 Suklaamuffinsseihin tarvitaan
100 g tummaa suklaata rouhittuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
1 dl maitoa
100 g voita

Vaahdota munat ja sokeri, lisää sekoitetut kuiva-aineet + suklaarouhe. Lisää maito ja sulatettu rasva. 
Paista 200°:ssa noin 20 min. 

Kuorrutus tehdään sekoittamalla:
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 rkl kahvia
50 g pehmeää voita 

IMG_0278 Kaloreita ei kannata miettiä... IMG_0267
Pitenevät päivät tuovat mieleen ajatuksen lähestyvästä keväästä.

14 kommenttia:

  1. Kyllä viikonlopuksi jotain hyvää pitää perheelle olla, ja suklaamuffinsseista ei paljon paremmaksi voi panna. Täällä tein pieniä laskiaispullia hernesosekeiton jälkkäriksi.

    Hyvää sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä viikolla ollaan herkuteltu myös mokkapaloilla ja mutakakulla. Kermavaahtoakaan ei ole unohdettu - ei tarvitse siis ihmetellä puntarin lukemia...

      Laskiaispullat ovat talven herkkuja!

      Poista
  2. Jep, ohje jota tulen testaamaan. Esim. antamasi toscakakun ohje on ollut hitti tässä perheessä (vaikken itse makeaa juuri syö). Näitä lisää, kiitos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tintsa kommentistasi. Nyt rupesi tekemään toscakakkua mieli - onneksi ei ole mantelilastuja kotona. Niitä pitää kyllä ostaa seuraavaa inspiraatiota varten.

      Poista
  3. Minun on pakko ollut jättää leipominen. Olisin varmaan satakiloinen... Mutta kyllä näköjään esimerkiksi lapset ovat oppineet leipomaan. Varmaan ottavat takaisin kaiken sen mitä kotona ei saanut. Ja kokeilevat innolla eri ohjeita. Joista äitikin kyllä saa maistiaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä leipominen näkyy minunkin linjoissa, eikä saavutetuista linjoista hevillä luovuta. Mies saa syödä ihan mitä vaan ja milloin vaan, eikä missään se näy. Niin epäreilua!

      Poista
  4. Nami, mitä herkkuja! Näitä pitää kokeilla joskus. Juu, kiva kun päivät pitenee, aurinkoa onkin jo kaivattu. Hieno talvinen kuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään aamuisen lumisateen jälkeen aurinko kävi näyttäytymässä ja sitten olikin taas pilvistä. Lupaus keväästä kuitenkin!

      Poista
  5. NAM, muffarit näyttää herkullisilta! :P

    Eihän sulta muuten sattuisi löytymään ihan lyömättömän hyvää mokkapalaohjetta? Multa on hukassa semmoinen ja muutama "nettiversio", jota oon hädissäni kokeillut, ei oo ollu yhtään hyviä. Liian kuivia ja/tai kahvi ei oo maistunut tarpeeksi.

    Meillä mies on herkkulakossa (WHAT! - mitä' järkee!?!?), joten oon joutunut herkuttelemaan salaa. :D:D Käyhän se niinkin.. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kuule montakin mokkapalaohjetta, mutta tällä viikolla tein vegemokkapaloja tällä ohjeella:

      http://www.knittingontrains.com/2013/01/vegan-chocolate-tray-cake.html

      Tuli hyviä! Yleensä teen kaverilta saadulla ohjeella, sellaisella ikivanhalla ohjeella. Jos sen haluat niin laitapa s-postia niin kaivan ohjeen jostain kätköistä.

      Mitä ihmettä - herkkulakko! Miksi rääkätä itseään moisella?!

      Terkut!

      Poista
  6. Voi ei. Suklaamuffinsit ovat niin ihania. Pitäisiköhän leipaista. Hei se linkki on pudonnut Ollin blogista tännepäin pois... Ja kun minä olen sellainen laiskiainen, niin en jaksaisi mennä takaisin omaan blogiini ja lukuluetteloon. Minä olen kehittänyt oikein synsteemin millä kierrän nämä minun lukemani blogit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on linkki täältä Ollin blogiin ja päinvastoin. Järjestys palatkoon ja sillä siisti.

      Nyt mies huutelee saunomaan, sinne siis. Terkkuja!

      Poista

Iso kiitos kommentistasi!