sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Huivi, lapaset ja pikalounas

Tilasin Dropsin Alpaca-lankaa neuletakkia varten, mutta en saanut millään neuletiheyttä sopivaksi ja loppujen lopuksi mallikaan ei sitten tuntunut oikealta. Tai itse tunnun olevan vääränkokoinen ja -mallinen ajattelemani neuletakin sisään. Tuli pakollinen mietintätauko ja ostamani langat tuntuivat kuitenkin oikeilta.

Sitten löysin Koukutettu -blogista Dream Stripes -huivin ja ilmainen ohje siihen löytyy ravelrystä. Rupesin kutomaan sekä englannin- että ruotsinkielisen ohjeen perusteella ja käänsin ohjetta suomeksi. Ensimmäinen yritys johti purkamiseen ja aloitin uudelleen tarkemmin ja käyttämällä merkkilankaa. Myös Koukutettu -blogin Jaana antoi pari hyvää vinkkiä ja nyt sitten ollaan tässä menossa:

IMG_8285 IMG_8284  
Toinen keskeneräinen työ on tuubihuivi (joululahjatyö). Ja kolmaskin työ on tekeillä. Mökkireissulla löysin paikallisesta kaupasta "halvalla" Nalle-lankaa ja tästä aloin neuloa pitsisukkia. Eihän siitäkään mitään tullut ja jouduin taas vihaamaani purkuhommaan. Nyt on tulossa palmikkosukat ihan oman pään mukaan.

IMG_8286  
Ja lopuksi nopea lounasvinkki eiliseltä päivältä. 

Kolmen munan munakas palvikinkkutäytteellä ja persiljakoristelulla. Jäävuorisalaattia, rucolaa ja miniluumutomaatteja.

IMG_8283 IMG_8281 Kesä on ilmeisesti ohi, koska vettä sataa toista päivää peräkkäin. Jos sade taukoaa, lähden siivoamaan kasvihuonetta. Hyvää sunnuntain jatkoa!

6 kommenttia:

 1. Oi käsityöihmistä, joka jaksaa kutoa kuvioita! Osaan kyllä tehdä palmikkoa, mutta kärsivällisyyteni ei riitä siihen, että pitää seurata, mitä tekee. Tuo huivikaan ei näköjään ole ollenkaan helppo, mutta siitä tulee kiva.

  Tuollaisia pikalounaita minäkin harrastan: tervellistä ja sopivan vähäenergistä. Ja hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen olin tosi kärsimätön ja tein mielelläni yksiväristä, korkeintaan raidallista simppeliä. Nyt olen yrittänyt rauhoittua ja tyytyä siihen, ettei valmista tule ihan niin nopeasti. Palmikko ei ole suosikkini kutoessa, mutta valmiina kylläkin.

   Poista
 2. Hyvälle näyttää huivin alku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hitaasti hyvä tulee ja kyllä tykkään kovasti neuloa Alpacasta. Taidan tehdä tämänkin joululahjaksi.

   Poista
 3. Hyvännäköisiä käsitöitä. Palmikkosukkiin tarvitsisi kyllä minulla olla ohje, jotta saisin silmät täsmäämään. Terveisiä M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertainen palmikko menee vielä ilman ohjetta, mutta kyllä isompaan työhön pitäisi olla jo kunnon manuaali.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!