sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kirjavinkkejä

Olen lukenut kesän aikana paljon,  vaikka en ole yhtään kirjaa ostanutkaan. Varaan kirjastosta uutuuskirjat, jotka haluan lukea ja kun on askeleen muita edellä, uuttakaan kirjaa ei tarvitse kauaa odotella.

Yksi kirja oli yli muiden.

IMG_1261
Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin. Ensimmäinen osa on ilmestynyt suomeksi ja koska muita osia joutuu odottamaan liian kauan, varasin kaksi seuraavaa osa ruotsinkielisinä teoksina. Moni muukin on näin tehnyt, sillä en ole vielä parin kuukauden jonotuksenkaan jälkeen vielä saanut kirjoja. Hyvää kyllä kannattaa odottaa.

Viime talvena tuli muuten samanniminen, Gardellin teokseen perustuva tv-sarja femmalta. Toivottavasti sarja uusitaan, sillä se oli koskettava kertomus rakkaudesta. 80-luvun alussa olin samanikäinen kuin pääosassa olevat nuoret miehet ja tuon ajan pukeutuminen yms. toi nostalgisia tunteita. Ja kukapa meistä ei muistaisi ensimmäisiä uutisia aidsista ja sen mukanaan tuomasta kuolemanpelosta. Taisi Freddie Mercuryn kuolema olla ensimmäinen, joka monelle jäi mieleen.

Lisäksi olen lukenut paljon pohjoismaista rikoskirjallisuutta. Nesbön Poliisi oli näistä paras ja nyt on menossa Katarina Wennstamin suomennetut aikajärjestyksessä. Mankelin uusin ja vihoviimeisin Wallander (Haudattu) oli taas pettymys. Kesken on myös Åke Edwardsonin Talo maailman laidalla. Oli miellyttävä yllätys huomata, ettei Winter ollut sittenkään kuollut.

Pettymyksiäkin on ollut: Hosseihin uusimman luin, mutta se ei yltänyt edeltävien kirjojen tasolle. Dan Brownin uusin tempaisi mukaansa, mutta kyllästyminen tuli noin 50 sivun jälkeen. Tuntui siltä kuin olisi lukenut elokuvakäsikirjoituksia. En pidä siitä, että luvut ovat 1-2 sivun pituisia.

Nämähän ovat vain omia mielipiteitäni, mutta silti lukeminen kannattaa aina.


4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Luen nykyisin harvakseltaan kirjoja ja jätän herkästi kesken. Gardellin pistän heti tilaukseen, mutta Hosseinin taidan jättää. Kaksi ensimmäistä luin kyllä mielelläni.

  Ootko lukenut Pauliina Rauhalan Taivaslasta? Se oli ihana, ja ajattelin kirjoittaa siitä, mutta se olisi vaatinut liikaa henkisiä ponnisteluja;D

  VastaaPoista
 2. Rauhalan kirja on varattu, se taitaa olla tällä hetkellä yksi varatuimmista kirjoista. Onneksi ehdin varata ennen suurinta julkisuutta (ja silti olin sijalla 90 tai jotain). Oulussa suosituimpia kirjoja ostetaan isoja määriä ja osa kirjoista on viikon pikalainoissa, joten enköhän saa kirjan ennen joulua.

  En itsekään jaksa lukea huonoa tai edes keskinkertaista kirjaa loppuun. Yritin lukea paljon kehuttua kirjaa "Kiltti tyttö", mutta ei se vaan minulle auennut. Jostain syystä en tykännyt edes suomennoksen kielestä.

  VastaaPoista
 3. Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin pitää lukea kyllä. Sarja oli aivan älyttömän hyvä (no, ompas yllättävää, että kumpikin meistä piti siitä :D ) ja olen myöskin suositellut sitä kaikille.

  Itse olen nyt innostunut lukemaan Jules Vernen klassikoita. Kapteeni Nemon lopetin vähän aikaa sitten ja nyt menossa Tsaarin kuriiri. Nämä kirjat yleensä luetaan varmaan nuoruudessa, mutta minähän olen ikuinen teini :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan sarja olisi ollut katsotumpi, jos se olisi näytetty ylen peruskanavilla. Osa ihmisistä ei ymmärrä, että femmalta tulee todella hyvää ohjelmaa. Samoin myös teemalta.

   Niin, eiköhän Vernet pidä lukea jossain vaiheessa elämää. Ennemmin tai myöhemmin.

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!