tiistai 17. syyskuuta 2013

Moottoripyörällä Norjassa

Heinäkuussa teimme viikon reissuun Norjaan ja kuviakin otettiin aina välillä. Vettä ja vuoria, sitähän se Norja on. Ajelimme pikkuteitä ja reilun 300 kilometrin matkaan kului aikaa parhaimmillaan melkein kahdeksan tuntia.

Reittimme oli Oulu - Arvidsjaur (SWE) - Mo i Rana - Bodö - Harstad - Tromssa - Sodankylä - Oulu.

IMG_1138 Kahvitauko Ruotsissa. Tilasin kahvit ja pullat ruotsiksi, sitten kahvilaa pitänyt mies sanoi: "Voit sie suomeakin puhhuu."
 IMG_1159 Mo i Ranan vanhoja taloja.
 IMG_8241 IMG_8247 IMG_1174 Ja välillä lautalla vuonon yli.

IMG_1192 IMG_1196 Bodössa oli hellettä.
 IMG_8255 IMG_1206 Ja taas odotellaan lauttaa. Moottoripyörällä pääsee aina kyytiin: joko ensimmäisenä tai viimeisenä, mutta rannalle ei pyörän kanssa jää, vaikka olisi ruuhkaakin.
 IMG_1211 Reissun ainoa sadepäivä Harstadissa. IMG_1212
Harstadissa oli myös (englantilainen) puhelinkoppi. 
IMG_1213 IMG_1216 IMG_1224 Tromssaan saavuttiin yhtäaikaa Hurtigrutanin kanssa.

 IMG_1237 Tromssa.

IMG_8266

15 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollut makeita maisemia! Olen kerran vaan käynyt Norjassa ja Tromssassa juuri ja kyllä se oli ihana ja erilainen paikka. Vähän oli ystävien kanssa puhetta, että ensi kesänä mentäisiin ehkä taas yhdessä.

  Aika kiva teillä on menopelikin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Norjaan kannattaa matkustaa, eikä se nyt niin kallis maa ollut kuin mitä etukäteen meitä peloteltiin.

   Itselläni kyllä mieli tekisi ensi kesänä Keski-Eurooppaan. Ne Alpit...

   Poista
 2. Hienoja maisemia ja jylhät vuoret. Mutta olet oikeassa Aikku, Alppien seutu päihittää aika monet muut paikat, M-L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tunnetta, kun Alpit näkyvät reissulla eka kertaa, ei päihitä mikään. Ehkä Adrianmeren näkeminenkin oli sykähdyttävää Slovenian Alppien jälkeen. Ja Dolomiittien mutkat. Ja ja ja ja... eikun Eurooppaan seuraavaksi (mutta kuka hoitaa Ollia?)

   Poista
 3. Voi mahdoton mitkä maisemat. Joskus nuorina käytiin Norjassa Altalla, ja siitä jäi ikuinen kaipaus sinne vuorimaisemiin. Joskus jälkeenpäin käytiin porukalla matkailuautolla Norjassa, oliskohan poikettu Tromssassakin. Hieno reissu teillä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi olin käynyt Norjassa esikoista odottaessani eli siitä oli sitten aikaa neljännesvuosisata. Silloin mentiin auto-teltta-yhdistelmällä Trondheimista etelään.

   Onneksi oli enduromallin moottoripyörä, ei olisi tavismatkapyörällä ajeltu kinttupolkuja.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna!
   Kuvat otettu iPhonella ja pokkarilla, kun ei järkkäri mahtunut mukaan.

   Poista
 5. Oijoi, haaveissa olisi lähteä pyörillä Norjaan. Missä kunnossa siellä ovat päätiet? Meidän maavarattomilla pitkäkeulillamme ei ihan pikkupoluille lähdetä, mutta olisi mukava ajella muitakin pätkiä kuin moottoritietä laput silmillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjois-Norjassa päätiet ovat hyvässä kunnossa, kuten myös pienemmätkint tiet. Isoja teitä ei juuri ajettu vaan mentiin pohjoista kohti vuonojen reunoja ja rannikkoa. Paikoin oli routavaurioita, mutta ei pahasti. Sorateitä oli sitten vasta, kun lähdettiin seikkailemaan maastoon esim. jäätikön reunalle.

   Poroista ei ollut haittaa, mutta hirviä on runsaasti. Bodössäkin hirvi juoksenteli kaupunkiin johtavan moottoritien viereisellä pellolla.

   Ainoa ongelma oli taukopaikkojen puute. Euroopassa on tottunut siihen, että aina löytyy joku paikka käydä kahvilla tai haukkaamassa sämpylää. Jos ei muuta niin pikkukylän huoltsikka. Norjan syrjäseudulla ei taukopaikkoja juuri ole tai sitten ne ovat auki miten sattuu. Jotain evästä on siis syytä olla mukana.

   Poista
 6. Ihania kuvia. Itse olen käynyt Norjassa useasti ja viimeisen kerran vanhempieni kanssa. Kyllä kait sinne voisi lähteä nyt aikuisenakin. Lofootit olisi kiva kokea uudelleen. Samoin lasten ollessa pieniä autoiltiin exän kanssa muutaman kerran Eurooppaa pitkin ja poikin. Kyllä kait sinne voisi lähteä nyt lapsettomanakin :) Alppien ylitys ja alitus olisi kiva kokea uudelleen. Ja kin mentäisiin autolla, PoikaKoira otettaisiin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi niin monta paikkaa, jossa pitäisi käydä ensimmäistä kertaa tai uudelleen. Moottoripyöräreissuilla ei koiraa voi ottaa mukaan :D

   Poista
 7. Ihan mahtavia maisemia - wou!! Teillä oli varmasti tosi mahtava reissu. Tuo punainen puhelinkoppi on mielenkiintoinen tuossa ympäristössä.. ;D

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään olla reissussa ja meillä menee miehen kanssa ajatukset aika yksiin tekemisten kanssa. Ainoa asia, jota en kestä, on nälkä. Jos en saa säännöllisin väliajoin ruokaa, mun kanssa on tosi vaikea matkustaa :D

   Poista

Iso kiitos kommentistasi!